Søg
Avanceret søgning.
27-05-2017 09:38:10

Revolver Gallery

Billedgalleri for revolvere:

Revolver ((Latin) "re-" for tilbage / gentage og "volvere" for dreje, rulle) er en variant af pistol. Det, der kendetegner en revolver, er den roterende tromle (revolverende) med ett kammer for hver patron. Omdrejningspistol er et solidt dansk ord for revolver.

Colt Dørhammer

Amerikaneren Elisha H. Collier fik i 1818 britisk patent på revolveren. Året efter startede den britiske våbenfabrikk John Evans & Son produktionen af Colliers revolver, som blev vidt udbredt blandt de britiske styrker i Indien.

Det var dog amerikaneren Samuel Colts videreudvikling af Colliers revolver, der gjorde den nye våbentype til allemandseje. Colts revolver er klar da Samuel er 16 år gammel. I 1832 havde den kun 18-årige Colt søgt patent på sin revolver. i 1836 begynder man at masseproducere revolveren, - desværre er han lidt for tidligt ude.

Efterspørgslen er ikke stor nok, de mange revolvere kan ikke afsættes, og i 1842 må firmaet lukke. I mellemtiden har Colts revolver dog vist sit værd i kampen mod indianerne, og da USA i 1846 står over for en krig mod Mexico, bliver den konkurs-truede Samuel Colt kontaktet af hæren.

Til forskel fra Colliers revolver kunne alle delene udskiftes, og de blev fremstillet på maskine. Colts revolver­ kostede derfor kun 1/3-del af Colliers.

Revolveren er helt unik og 6 skud i tromlen er bedre end de tidligere enkeltskudsvåben og Colt fik da en ordre på 2000 revolvere til hæren. Colts revolvere havde vist sig værdige i kampene imod indianere og krigen imod Mexico bliver en feberredning for den konkurstruede fabrik.

Godt hjulpet på vej af guldfeberen i 1848 i Californien sad Colts våben snart på hoften af mange amerikanske mænd.


S & W 3 - Schofield som model til dekoration

Hvor Colt i over 100 år har lidt under konkurser og rekonstruktioner, - udeblevne ordrer, - så gik det noget anderledes for Smith & Wesson. De har også haft deres kedelige ture, - men op-turene har været farverige. Store antal solgte revolvere f.eks til postryttere og politi/hære i andre lande holdt dog ofte hjulene igang. Det er en længere historie som der er skrevet bøger og bunker af artikler om.

Revolver

Horace Smith & Daniel B. Wesson aka Smith & Wesson (S & W grundlagt 1852) er producent af skydevåben i Springfield, Massachusetts USA. Smith & Wesson pistoler og revolvere er blevet standardvåben for politi og væbnede styrker over hele verden. De bruges også af sportskytter og er blevet præsenteret i utallige Hollywood-film, især Clint Eastwood´s Dirty Harry fik sat S&W på Verdenskortet. Smith & Wesson er også kendt for de mange typer af ammunition, de har indført i løbet af årene, og mange patrontyper bærer firmaets navn.

De starter med at lave en leveraction-pistol - men det går ikke supergodt, - så efter noget pengerod bliver de bl.a del af det firma der senere kom til at hedde Winchester.

Smith & Wesson laver også værktøjer, - har i en periode fabrikation af gode knive, håndjern, kvalitetsbeklædning sågar julepynt.

Smith & Wesson
Smith & Wessons Mod 1,5-top-break-revolver i pæn æske med plads til patronerne.

Revolverens historie fylder tykke bøger, - herunder poster vi billeder af lidt anderledes revolvere:

Peberbøsse omdrejningspistol
6-skuds peberbøsse, - den ligner jo ikke en peberkværn som vi kender dem idag, - men ser man på gammeldags redskaber, - kan den godt gå for at være beslægtet med en pebermølle.

3 løbet revolver med 18 skuds tromle
3-løbet 18-skuds-revolver

3 løbet revolver med 18 skuds tromle
Her ses 18-skuds-tromlen bagfra.

Knojernsrevolver
Apaché Knuckle Buster pakket sammen, -

Knojernsrevolver
Apaché Knuckle Buster foldet ud og klar.


Ringefingerrevolver
Denne Colt The-kande forhandles i Danmark, - senest set i et af lertøjbutikkerne i Rønne.

Rhino Chiappa Pistol
Rhino revolveren, - hvor piben ligger lavt, - nærmere pegefingeren, - tanken er at den giver mere præcise skyderesultater, - samt at rekylet bliver mere bagudrettet.

Rhino revolver
Samme design, - men anden model af Rhino revolversystemet.

Postkassen hos Hr Smith
Postkassen hjemme hos Fam. Smith & Wesson

Rhino Chiappa Pistol
En lille revolver til fingerringen. Snedigt.

Selvmords århusrevolver bagudrevolver
Selvmordsrevolveren kan meget vel være lavet med et bedre formål end at skyde sig selv.

48 skuds revolveren
Denne sortkrudts revolver rummer ialt 48 skud.

Non-Violence

Er en bronzeskulptur skabt af den svenske kunstner Carl Fredrik Reuterswärd af en overdimensioneret Colt Python .357 Magnum revolver med en fed knude på piben, og næsepartiet peger opad.

Carl lavede denne skulptur efter; sanger, sangskriver og fredsaktivist John Lennon blev myrdet.

Der er i øjeblikket 16 udgaver af skulpturen rundt om i verden, ni af dem i Sverige. De er placeret i :

Fredrik Reutersvärds skulptur non violence stockholm 2012

Placering

By

Land

Bagers plats

Malmö

Sweden (original)

United Nations Headquarters

New York

USA (original)

European Commission

Kirchberg

Luxembourg (original)

-

Beijing

China

Federal Chancellery

Berlin

Germany

Sergelgatan

Stockholm

Sweden

Kungsportsavenyen

Gothenburg, SE-O

Sweden

Anna Lindh park

Borås, SE-O

Sweden

Mémorial de Caen

Caen

France

Olympic Museum

Lausanne

Switzerland

Victoria & Alfred Waterfront

Cape Town

South Africa

The Museum of Sketches

Lund, Malmö

Sweden

Roslagsbanan station

Täby, Stockholm

Sweden

Fittja metro station

Stockholm

Sweden

Åkeshov metro station

Stockholm

Sweden

Brogatan

Halmstad

Sweden


Non-Violence (anti vold) virker under motoet "Viden er magt" og er en privat non-profit organisation opstået i Schweitz i starten af 90´erne.
Carl Frederik Reuterswärd (Ft 4. Juni 1934 bt 3. Maj 2016).

Medusa M 47 multikaliber revolver:

Multicaliber revolver
Philips and Rodgers Medusa kamrer og kan affyre 25 forskellige kaliber cirka 9 mm.

Revolver med skarp kniv

Grove revolvere
Peberbox / Peberkværns-revolvere til store og små huller...

S & W 627 V Competition
8 Skuds Smith & Wesson 627 V comp - hurtigskydning på Youtube

Der er mange måder at holde gang i fingrene på, - ud over Yo-Yo og Ballsongs har man lavet små "maskiner" der ikke udretter noget, - men bedst kan defineres som en art håndholdt snurretop.

Fidget Spinner til mænd
Der er mange måder at bruge sine penge, krafter og evner på, - prøv en maskine der rent faktisk udretter noget...

PUBLICER
Varenr: om Revolvere

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog · Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.399,- · Ny lov om knive er trådt i kraft og mange nye spændende modeller og masser af klassikere · Kraftige luftvåben uden våbentilladelse · Besøg butikken · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Kvalitets el-air-soft-guns kit fra 999,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer 1.998,- · Gerberknive · Clock gaspistol, pakkeløsning 1.400,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · MagLite store lygter, D-cell udgår · Lovlige-foldeknive · Cold Steel · Ka-Bar · SOG · C.R.K.T. ·