Søg
Avanceret søgning.
11-10-2017 18:00:03

Rens dit våben

God vejledning i rensning af våben, generelt:

Ønsker man at have et velfungerende våben, så skal det renses efter brug - hver gang.
Med nutidens ammunition, og det rette grej, er det ganske nemt. Det behøver ikke at tage mere end nogle få minutter, med mindre man altså vil nyde processen.

Grundholdning: Når våbnet tages frem, gør man samtidig sit rensegrej klar!

Rensning: Er våbnet vådt, skal det aftørres for vand og fugt.
  1. Rens løbet indvendigt. Først trækkes den hårde messingbørste/stålkradseren igennem for at løsne fastbrændt materiale og skrabe afsat bly eller tombak ud.
  2. Skift til fiberbøsten, og fej skidtet ud af løbet.
  3. Skift til uldviskeren, der er vædet med olie, og giv løbet en oliehinde.
  4. Våbenets hoveddele tørres over med en olievædet klud. (opbevares praktisk i en plastiklynlåspose).
  5. Før skydning skal overskydende olie (som principielt et fremmedlegeme), trækkes ud af løbet og især af kammeret. Brug en patch af forvasket bomuld (eller køkkenrulle) til kammeret, og en mindre eller en VFG filtprop til løbet. Husk at kontrollere på skydebanen, om og hvis, hvor meget træfpunktet ændrer sig ved et "olieskud."
Messing børste
Messingbørsten, der benyttes til riflede løb, vil ikke skade eller slide riffelgangen. Den kommer til gengæld helt ned i hjørnerne. Messing er blødere end stålet, men hårdere end skidtet, der skal fjernes. Bemærk venligst den høje tekniske kvalitet, her i stor størrelse.
Stålkradser
"Stålkradseren" til glatte løb vil heller ikke skade, selvom lyden under brug, kunne tyde på det. Stålkradseren skraber med "bløde" buer, som den nu er konstrueret til. Husk at give kammeret lidt ekstra "gnubberi"
Fiberbørste
Fiberbørsten er særdeles velegnet til at feje skidtet ud med. Det er ikke nødvendigt at fjerne de sidste rester af meget fint slam, der kan være til rest i løbet, blot det er olieret. Før i tiden blev der benyttet fænghætter med kviksølvsats og korressivt krudt. Dengang var det nødvendigt med et nærmest kemisk renset løb, ellers kom der tæring. Sådan er det heldigvis ikke mere.Uldvisker
Uldviskeren er velegnet til at sætte en oliefilm i løbet.

Ved rensning af riflede løb, er det vigtigt at børsterne følger riffelgangen. De fleste nyere rensestokke har et håndtag med drejbart leje. Så går det mere eller mindre af sig selv. I mangel af dette, må man være fingernem nok til at lade rensestokken dreje med riffelgangens snoning.

Stort udvalg af rensebørster og våbenpleje til rigtige våben:

Hunters House
H. C. Ørstedsvej 7 B,
1879 Frederiksberg C.
Tel: 33 222 333
mail@huntershouse.dk

I Arms Gallery har vi kun et lille udvalg af rensegrej og plejemidler til rigtige våben, - vores udvalg retter sig mere imod; luftvåben, soft-air og paintball, - disse våben skal naturligvis også renses og til det har vi alle de nødvendige remedier her i Nybrogade 26.

PUBLICER

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog · Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.399,- · Ny lov om knive er trådt i kraft og mange nye spændende modeller og masser af klassikere · Kraftige luftvåben uden våbentilladelse · Besøg butikken · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Kvalitets el-air-soft-guns kit fra 999,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer 1.998,- · Gerberknive · Clock gaspistol, pakkeløsning 1.400,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · MagLite store lygter, D-cell udgår · Lovlige-foldeknive · Cold Steel · Ka-Bar · SOG · C.R.K.T. ·