Søg
Avanceret søgning.
24-11-2014 18:22:34

Hook & Loop Tool

Renseværktøj til Velcro - fremstillet til rengøring af: "Amerikansk lynlås" - "burre-lukke" - "kært barn" har mange navne.

Velcro hedder også Hook (krog) og Loop (løkke), - så giver den amerikasnke lynlås pludselig mening for han-delen er små kroge, - somn fanger hun-delens små løkker.

Der sætter sig skidt i begge dele, - hand-delen er og bedst til at samle skidt, - alt fra små pelshår til græsstrå og når krog-siden er fyldt op med snuller, - lukker "lynlåsen" dårligt.


Hook and Loop
Lille aftagelig nylonbørste, - som bruges til rengøring af stålbørsten, - samt rengøring af hun-velcro´en.

Hook and Loop

Lige så praktisk Velcro kan være, - lige så tosset kan man blive over at det ikke virker og lukker dårligt.

Uanset kvalitet af Velcro, - virker den bare dårligt når den er fuld af; strå, hår og tørklædefnuller og må da renses for at få fuld funktion. Det kan godt være noget af et pille arbejde, - og det blev den amerikanske designer Trip Felton, - godt - træt af.

Hook and Loop
Rensespyd til f.eks at fjerne småsten eller andet skidt fra mellemrummene under skoen/støvlen, - ting man normalt lige fjerner med en lille pind.
Hook and Loop
Fin låsemekanisme, så man kan få et stabilt greb på værktøjet. T-latchen låser værktøjet, - både når den er foldet ud og ind.

Han har skabt dette Ballison-værktøj som er hurtigt, enkelt og yderst effektivt at bruge.
Hook and Loop
Man stryger velcroen så den sidder fast i krogene.

Hook and Loop


Hook and Loop
Når den fintandede stålbørste er fuld af snask, - kan det fjernes med den aftagelige sorte nylonbørste, - der er lige til at kurre ud og gnubbe snasket ud, - det gøres på sekunder.

Hook and Loop
Flot og imponerende resultat. Der er gjort rent og lynlåsen er som ny.

Værktøjet Hook and Loop af Trip Felton fra CRKT er fremstillet til feltbrug, men det kan naturligvis bruges både ude og hjemme.

Tekniske data:
  • Længde: 16,5 cm udfoldet
  • Længde: 10,9 cm sammenfoldet
  • Vægt: 95 gram
  • Ramme af rustfrist stål
  • Skæfteskaller af glasfiberforstærket nylon
  • Lås: Dobbeltvirkende T-latch

om Velcro er et burrelukkesystem til tekstiler opfundet i 1948 af den schweiziske elektroingeniør George de Mestral. De Mestral patenteret velcro i 1955, efterfølgende udvikling af den praktiske fremstilling indtil dens kommercielle introduktion i slutningen af 1950'erne under navnet "Velcro" er også, den virksomhed, der først lavede og kommercielt markedsført denne type befæstelser, og fortsætter med at gøre det.

Ordet Velcro er en portmanteau af de to franske ord velour ("Velvet"), og "crochet" ("krog").

Hook-and-loop lynlåse består af to komponenter: typisk to lineære stofstrimler (eller alternativt runde "prikker" eller firkanter), der er fastgjort (fx syet, klæbet, etc.) til de modstående overflader, der skal fastgøres.

Det første komponent er udstyret med små kroge; den anden funktioner endnu mindre og "behåret" i små løkker. Når de to komponenter presses sammen, vil krogene fange i løkkerne og de to stykker sidder nu sammen. Når man adskiller Velcro, ved at trække de to overflader fra hinanden, vil velcrolukningen lave en karakteristisk "riiiiitch" lyd.

Den første Velcro prøve blev lavet af bomuld, som viste sig upraktisk, og blev erstattet af nylon og polyester. Velcrolukninger lavet af Teflon sløjfer, glasfiberforstærkede polyesterkroge og anvendes i rumfart, f.eks på rumfartøjer og i besætningens beklædning.

Udtrykket Velcro er almindeligt anvendt til at betyde enhver form for hook-og-loop, men der er flere firmaer, - der laver egne varianter af burre-lukket.

Husk, - før maskinvask af Velcro at lukke alle han-dele af med hun-velcro, - dette for at undgå at krogene i hanvelcroen skal fange og lave løkker i tøjet.
Spar
50%

PUBLICER
Varenr: CRKT9900
Burde koste: 599,- Nu: 299,- +

Se andre produkter af samme mærke

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog · Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.399,- · Ny lov om knive er trådt i kraft og mange nye spændende modeller og masser af klassikere · Kraftige luftvåben uden våbentilladelse · Besøg butikken · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Kvalitets el-air-soft-guns kit fra 999,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer 1.998,- · Gerberknive · Clock gaspistol, pakkeløsning 1.400,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · MagLite store lygter, D-cell udgår · Lovlige-foldeknive · Cold Steel · Ka-Bar · SOG · C.R.K.T. ·