H&K MP7 A1 Time line

MP7 Time line.

1989: Heckler & Koch startet på udviklingen af ny SMP 

1999: PDW: Den første prototype blev vist i 1999 og fik betegnelsen til ‘PDW’ (Personal Defense Weapon). 

Den havde en kort Picatinny-skinne på toppen og en glat pistolgreboverflade.

2001: MP7: I 2001 fik den betegnelsen til ‘MP7’ og gik i produktion. 

Ændringer inkluderer en Picatinny-skinne på toppen i fuld længde, en tyk buet bestand og en anti-slide overflade på pistolgrebet meget som HK USP. 

Den har også en mulighed for at montere en Picatinny-skinnen på hver side, og knappen til at folde frontsigtet blev gjort større for lettere betjening.

2003: MP7A1: I 2003 blev betegnelsen ændret MP7 til MP7A1 og indeholdt et nydesignet pistolgreb med en anden overflade og buet form, sidemonterede picatinny rail som standard, og de sammenklappede jernsigter blev gjort mere kompakte. 

Våbenet blev gjort lidt længere, men fordi kolben blev forkortet, ændrede den samlede længde sig ikke meget. 

Kolben kan nu også låses i 3 positioner. 

Nye MP7A1-modeller har samme type sikkerheds aftrækker son en Glock-pistol; den midterste del af udløseren skal trækkes først, før den ydre del bevæger sig. 

Dette hjælper med at stoppe utilsigtede affyring, hvis aftrækkeren bliver stødt.

2014: MP7A2: 2014 Opdateret produktionsmodel med picatinny rail monteres på siderne og erstatter ligeledes den integrerede folde front greb med pycatinny rail

2014: MP7-CF 2014 udkom der en halvautomatisk version til politienheder i Storbritannien. 

2014: HK97: 2014 udkom der en civil udgave af MP7-CF, som også fik betegenlsen HK97.

denne model kom uden kolbe og bliver betegnet og solgt som pistol 

Man har haft PDW´er siden starten af anden Verdenskrig, et af dem der har holdt ved i lang tid er H&K MP5PDW.

En konkurent til denne var FN´s P90 og den færdige konstruktion præsenteres i år 1999, bliver sat i produktion i 2001 og optages som Armévåben i det tyske forsvar fra år 2007.

PDW betyder Personal Defence Weapon, og er som sådan egentlig ikke tænkt til angreb.

Den har dog vist sig yderst egnet for bodyguards, aktionsstyrkerne; Navy Seals, GSG-9, SAS og flere andre har den som primær våben, – når de bliver sat ind på trange områder, – det kan F.eks være i fly eller i bygninger.

Grundlæggende er der tale om en krympet G36 (Rent mekanisk), – men da MP7A1 er noget mindre, – men stadigvæk skal kunne holde er der indstøbt metalbrikker i polymerplasten, – som udgør hele styreramme og selve pistolgrebet på denne maskinpistol.

Våbnet har et forholdsvist lille kaliber (4,6 x 30 mm = projektilets diameter er 4,6 mm ikke meget større end et luftbøssehagl, – men længere og derved tungere, – og derpå sendt afsted med meget høj fart, – giver det stor penetrations evne og en stor energiudladning,), – men det skal man ikke lade sig narre af, – projektilet kommer frem til målet på langt kortere tid end normalt og kan trods sin ringe vægt forretter den stor skade.

Selve patronen bruges i en række H&K forsøgsvåben, – men Pr DD er det kun H&K UCP P46 og MP7A1 der bruger denne lille riffelpatron, – standardpatronen er ladt med et yderst eksotisk projektil, – bestående af en messingkappet stålkerne, – samlet set vejer den kun 1,6 gram, – med en udgangshastighed på knapt 730 m/sek, – kan den passere igennem en CRISAT vest, – der består af 1,6 mm titaniums plade og 20 lag kevlar på 200 meters afstand efter denne penetration afgiver projektilet stadigvæk 115 Joule. 

En militærhjelm bliver også hurtigt utæt.