LaserTag Tippmann, – iCombat

Dette system fik mange år i service og er udbredt kloden rundt, – det var et jointventure imellem Tippmann og iCombat, – Tippmann der havde det ydre materiel (guns) og distribution og knowhow om paintballbaner og kunne give god feed-in på, – hvad det var banerne forventede af denne type udstyr, – og iCombat der udvikler Tag-systemer til både forlystelsescentre og forsvars- og polititræning. De 2 selskaber har valgt at gå hvert til sit, – begge firmaer har nye tiltag.

Tippmanns katalog kan downloades her: tippmann-lasertag-kataklog som .PDF

Lasergames var nyt i 80´erne og er siden afviklet som en morsom leg-, hobby- og forlystelsesaktivitet, – hvor man skyder efter hinanden. Idag udvikles der på mekanik og software så det bliver fremtidens ammunitionsløse skydesport. Der samles point på Verdensplan og resultaterne deles på internettet. Piger og drenge i alle aldre deltager.

Tippmanns LaserTag er robust og fremtillet til udlånsbrug, – bruges til udlejning og institutioner. Det er uhyre nemt at komme igang med og måtte der være et nedbrud, – at en del knækker er det normal Tippmann-politik at delene der kan knække skal være billige. Hele udstyret er omfattet af en 2-årig ægte garanti imod fabrikationsfejl, – hvilket er helt unik for denne type vare.

Baracuda-gunnen er udformet som en paintballmarkør, – uden luftflaske på, – derved er det let for selv et barn at forstå at der er tale om et ufarligt våben som ikke kan noget, – når dette sammenlignesmed de skader f.eks en paintballmarkør kan gøre i ukyndiges hænder er det et godt sikkerhedsargument.

Normalt er der en hætte af gummi over den røde enhed på billedet, – hætten beskytter elektronikken og displayet, – hvis en deltager skulle komme til at tabe våbnet.

Udstyret kan købes enkeltvis, – men startpakken er en Plano-kuffert med 6 guns, – vi leverer den med 1 CCM-enhed som fungerer som trådløst link mellem en almindelig moderne PC-computer og de LaserTagvåben man måtte behøve.

Kufferten fra Plano er desværre ikke helt så robust som indholdet, – men det vigtigste er at LaserTag-udstyret holdes samlet og er let at transportere. Vil man bygge et stativ til alle sine våben eller have dem over i en Peli-kuffert som er mere hårdfør og gar bedre hjul, – så er det også en mulighed. Vender man den om så er Planokassen meget bedre at have udstyret i end en papkasse.

På “loaderens” bagside ses displayet som indeholder forskellige informationer ud fra den opsætning banen laver for sine deltagere, – opsætningen er let at ændre, – både via knaptryk på selve LaserTag-gunnen og via CCM-enheden når denne er inden for rækkevidde og tilsluttet en PC.

Oven på loaderen ses trykknapperne, – som baneoperatøren kan skjule ved at vende den sorte gummibeskytter om, – det tager sekunder.

Her ses LaserTag i kufferten og en gun ses fra højre side, – der er ingen udragende ledninger eller lignende som spilleren kan hænge fast i og komme til at ødelægge.

CCM-interfacet linker alle banens LaserTagvåben sammen og holder styr på point og hvem der har skudt hvem, – den kan også bruges til at programere enkelte enheder eller alle på een gang.

CCM-enheden er ikke særligt stor og arbejder med Bluetooth RF radioteknologi.

Samme CCM kan drive et stort antal LaserTag våben og forestå kontakten mellem spilleren og internettet, – samt holde styr og rede på det udstyret skal bruges til.

Der er et gratis og licensfrit Basic system som er det paintballbanerne normalt benytter til deres LaserTag, – men man kan også købe sig til større systemer, – for at disse skal kunne opdateres og udvikles koster dette nogle penge 1000 til 3000 USD pr år.

Der er osgå mulighed for tilslutning af perifiere modtagere mm, – men basic-kittet fungerer upåklageligt og opdateres løbende uden beregning.

Herover en række argumenter for at vælge LaserTag fra Tippmann frem for andre producenters udstyr og vi kender til mange flere fornufts argumenter, – men de vigtigste set i forhold til markedets øvrige aktører:

  • Udstyret er robust og fremstillet til formålet.
  • Garanti og service, – unik back-up kendt fra Tippmanns paintballguns, – der er reservedele til små popoulære penge og god garanti der dækker fabrikationsfejl.
  • Meget hurtigt for operatøren at have folk igang med at spille, – det tager minutter at starte et helt spil op.
  • Meget simpelt at arbejde med for operatøren / instruktøren og nemt for brugeren at forstå, – hvor simpelt det kan gøres. Så bruger man tiden på at spille lasergames i stedet for at snakke.

Der findes realistisk udseende våben som benyttes til politi- og militærtræning, – det er klogt at Tippmanns almindelige basale udlejningssystem er udformet så man kan se (også på lang afstand) at der er tale om et sikkert og ufarligt våben.

Skal LaserTag benyttes til skydesport eller træningaf myndighederne, – er det reelt det samme system, – blot kan man ændre på rækkevidde, præcision og måden den der er ramt på, – opdager at være ude af spillet.

Dette system er nu endeligt sendt på pension og erstattes af nyt Tippmann LaserTag, – hent .PDF her tippmann-lasertag-kataklog