om Nieto

  • Der er lange traditioner for fremstilling af knive og værktøjer i sydfrankrig og nordspanien. Nieto ligger i Albacete,- hvor man Bla. har haft tradtion for at lave spisebestik og køkkenknive oma ting. Inocencio Nieto´s liv som kniv-entrepenør startede i det 20. århundrede.
  • 1957 Miguel og Inocencio slutter sig til sin far i hans lille værksted og får med møje og besvær banket det lille værksted op til en lille fabrik.
  • 1980 Miguel Guillen Nieto begynder i samarbejde med familiens 4 børn, – at markedsføre egne knivmodeller under familienavnet “M. Nieto”.
  • 1987 Grundlægges fabrikken “Miguel Nieto SL”, hvor fundamentet er grundlæggende solid kvalitet, kombineret med moderne teknologi og traditionelt håndværk.
  • Mange års ihærdighed og medarbejdernes færdigheder, samt kundernes tillid, – har resulteret i et anerkendt varemærke, – der så småt er ved at finde ud i alle Verdens afkroge. Alle fabrikkens ansatte er meget taknemmlige!

Alle Nieto´s varer er er fremstillet på egen fabrik, ingen import fra fjerne lande.


Vinder af “BEST SERIE KNIFE 2010″


Særudgaver af fabrikkens bidrag til knivkonkurrencerne, – fremstilles i visse tilfælde i nummererede serier fra 1 og op til højest 300 stk.


Klassisk foldeknivsdesign, Damascenerblad skæftet med Bl.a Bøffelben og -horn, samt rubiner.

Knivenes udformning ændres fra udstilling til udstilling, – og samlere vil finde glæde i at der kun laves små serier af samme kniv, – disse er unikke og der kan være små variationer som på alle andre kunstværker som fremstilles i små begrænsede serier.


Et andet klassisk foldeknivsdesign, Damascenerblad skæftet med Bl.a Bøffelben og -horn, samt rubiner.

Vi handler på fabrikken et par gange om året og plejer at købe lidt af de specielle modeller med hjem sammen med fabrikkens ordinære kollektion af knive, – vi er særligt glade for deres små foldeknive, – flere findes under 7 cm og uden lås.

Herligt moderne foldeknivsdesign, AN-58 blad skæftet med oliventræ, en pæn og lækker gentleman eller drengekniv.

Fabrikken bruger stort set kun AN-58 stål som er kendt for  slidstyrke, flexibillitet og evnen til at bevare skarpheden, – nemt og ærligt europæisk knivstål.

Med venlig hilsen

Arms Gallery
Knivsektionen.