Om SCAR

SCAR (Special forces Combat Assault Rifle).

I 2004 proklamerede SOCOM, – at man ville finde et våben, – der skulle afløse de efterhånden aldrende rifler underlagt de amerikanske specialenheder.

Fabrique National Herstal´s bud var SCAR-riflen, – der er udviklet fra bunden, – dog kan man se at designeren har været på “hugst” hos andre fabrikanter, – Bl.a er kolben en kombination af H & K´s telekolbe fra XM-8 og SIG´s foldekolbe på Bl.a Serie 550.

Pistolgrebet på visse versioner er det klassiske Lonestargreb.

FN SCAR ses efterhånden mange steder – ikke bare i computerspil og Hollywoodfilm, – men også blandt udsendte soldater, – hvor riflen vil erstatte de gamle systemer fra 50´erne.

Som Soft-Air-Gun, – forventer vi som på den originale, – at der kommer flere varianter og ombygningskits, – sådan at man i et og samme våben har både en kort og lang riffel.

Classic Army´s version, – var uhyre lovende med meget små børnesygdomme som blev udbedret af os og sidenhen af CA ud og med vores mangeårige erfaring med netop denne producent, – fik vi en fin SCAR fra Classic Army.

Vi skylder måske at nævne at der, – hvor SCAR er meget robust, – er den også lidt svær at arbejde med, – når man skal ind i boxen, – mekanikeren nævnte at det nok ikke var det, man ville kalde en nybegyndermodel at begynde at skrue på.

Distributionen er sidenhenskiftet og FN Herstal, – har solgt sin licens til en anden producent, – der benytter bla. VFC som fabrikant, her lavves et par varianter i forskellige farver, – nogle med AEG-mekanisme og andre med gas som drivmiddel. Gasmodellen benytter et system som vi har god erfaring med i andre våben fra VFC, – men den virker bedst når det er varmt. Vi har ikke haft succes med Co2-magasinerne til denne model, – det er som om kulsyren bare forsvinder i magasinets kammer, – et system der ser ud til at være fornuftigt når det er meget varmt, – det er det bare sjældent i Danmark.

Byggekvaliteten er høj – i de serier der har FN´s logo på JVNF den aftale der er indgået – det er godt. Som så meget andet er der jo kopier som ikke holder samme standard, – hvilket ødelægger det lidt for modellen.