Paintball Fakta

Der spilles paintball i over 100 lande.

Der er flere der spiller paintball end der er snowboardkørere.

Der er færre skader i paintball end der er i golf og bowling, – F.eks kommer ca 25% vandskiudøvre til skade, i fodbold skades 1,3% og i paintball er tallet 1 ud af 4000 udøvere (Skaderne er opgjort ved hospitalsbesøg, ved de fleste paintball skader vi kender til er der tale om en forstuvet ankel, for stort væsketab osv).

Paintball er salgmæssigt og udøvermæssigt 14 gange større end f.eks windsurfing, 5 gange større end almindelig surfing og paintball er dobbelt så “stort” som BMX cykling.

Der er 11.600.000 paintballspillere, hvoraf 7.300.000 af dem spiller i USA. Der udkommer PT 16 rigtige blade om paintball (Ialt oplag 420.000 Ex), – de fleste månedligt. Gennemsnitsspilleren er 24 år gammel og 85% af spillerne er mænd, 15% er kvinder, har en husstandsindkomst på 490.000 DKK og spiller 15 gange om året.

Paintball er ligesom klatrevægsklatring vokset enormt i popularitet og disse to forholdsvis sikre x-tremsportsgrene er i dag Nr. 3 og 4.

Der er 5.500 paintball-teams i USA og en uge i Oktober 2001, var “paintball” det 6. mest søgte på internetauktionsstedet eBay (3.267 udbud).

Der er over 2000 websites om paintball og i USA er der 950 paintballbaner og 1160 paintballbutikker, – endvidere kan man købe paintballudstyr i sportsbutikker.

I Europa er der ca 1350 paintballbaner og alt for få butikker, der gider at sælge paintball-udstyr, – hvor avancen er langt ringere end den er på F.eks sportstøj. Paintball var ikke med i OL `04, – men paintball burde være anerkendt som B-sport, – og optages som olympisk B-disciplin i år 2012?

Vidste du at en paintballs kemi opfører sig som frossent vand allerede ved +8 C° – en temperatur der hurtig vil nedbryde dine paintballs, – Bl.a fordi væsken udvider sig og trækker skallen større, – en proces, der når kuglen opnår normal temperatur, vil gøre paintballkuglen; bulet og skæv.

Nice to know: vi arbejder meget langsigtet, – DVS at der hjemkøbes og forarbejdes råvarer til lange perioder, – f.eks bruges altid griseskindsgelatine (Hvor markedets øvrige producenter ofte handler fra uge til uge, eller måned til måned og skifter mellem grise-, okse-, og ko-gelatine, – hvilket er årsag til højest skiftende kvalitet og grim lugt på banerne, – særligt det billige ko-knogle-gelat kan gøre paintballbannen ildelugtende). Vil man lave “billige” paintballs, kan man: Tilsætte mineralsk olie, stivelse eller mere vand, tilsætte mindre farvestof, undlade tørring og kvalitetskontrol, – udfaldet er sikkert som “amen” i kirken, = utilfredse spillere/kunder…