Påfyldning af gas

Vigtigt!

For at fylde drivmiddel (gas) og smøremiddel over i softairguns, – skal man fylde sådan at gastanken du fylder fra er over, – det reservoir der i våbnet.

På visse gasdrevne softguns vil man opleve at gassen strømmer ud. Dette sker fordi overfyldningen af gassen helst skal foregå i væskeform, – ventilen på våbnet kan være sådan indrettet at overskydende gas i dampform kan slippe ud og derved give plads til væske. Da lytter man ved fyldning, – der vil være en fyldelyd med overstrømning, – og når lyden skifter til kun overstrømning er kammeret fuldt.

Det er vigtigt at gastanken er over våbnets gas-reservoir, – hold gasflasken på hovedet, så at du fylder ned af.

Gassen i drivmiddelflaskerne er et mix af drivgas, – kan være Butan, – eller lign gasarter. Disse er ekstremt udtørrende og vil i sin egen form ødelægge plast og gummipakninger. Derfor tilsættes gode smøremidler i gassen.

Når du er færdig med at skyde, – påfyldes gas (og dermed olie), – for at sikre at pakningerne holdes smurt og smidige. Tømmer du gaskammeret på dit våben og lægger våbnet væk, – vil gassen være dominerende og udtørrer pakningerne, – hvorved dit våben vil blive utæt. Så, – fyld gas-olie-mix på dit våben når du er færdig med at skyde. Har du kun lidt gas tilbage, – så brug dette til at konservere dit våbens gasmekanisme. Skyd ikke tørt.

Vi har mange typer af gas. Actionsportgames Ultrair er en regulær vare som er udviklet af danske kemikere og typen har fungerer uændret i mange år, – den er ikke den kraftigste type, – men omvendt så ødelægger den heller ikke noget.