om Fa-Mas

6 mm BB softair: Marui Fa-Mas var et af de første – velfungerende elektriske softairguns fra den japanske fabrikant; Marui – og pga at Japanerne udelukkende måtte producere udvendige våbendele af plast – var det morsomt med Fa-Mas – fordi dette våben i originaludgaven er pakket ind i en stor plastkasse. Altså et plastvåben til 6 mm BB softair – som var en efterligning af noget folk dengang i midten af 1990´erne opfattede som et plastgevær.

Både F1 og GIAT Super Fa-Mas havde en udgangshastighed som de øvrige AEG-våben på det tidspunkt, – men gearkassen var anderledes og kunne derfor affyre flere skud pr sekund end de hidtidige AEG-modeller, – en slags tidlig udgave af et Hi-speed AEG
.223 militærmodellen: Efter forsøg med at ombygge US M1 carabine til Bullpups allerede 1946, – er det først i slutningen af 60´erne at man begynder at gøre noget ved sagen og selvom design og udvikling står klart allerede 1971, – tager man først våbnet rigtigt i brug 1981.
De originale våben er holdbare og nogle af dem der er i service idag – er fra de tidligste produktioner, – der er ikke bygget nye geværer siden 2002.
F1 kostede omkring 11.000,- og den senere G2 var oppe i 22.500,-
Fa-Mas er ergonomisk, – de tungeste komponenter bagerst, – betjeningsknapper sidder lige til pegefingeren, – og den var kort og derfor nemmere af affyre granater fra – end normalt-lange militærvåben.
Det franske Armégevær, – bruges Bl.a af Fremmedlegionen, – et herligt kort gevær, – samme længde som en H&K MP5 med fast kolbe, – men samme pibelængde som en M16, – originalmodellen er kendt for sin funktionssikkerhed, – samt at den er let at vende – sådan at riflen kan bruges af både højre- og venstreskytter.