God kemi Vs Dårlig kemi

Paintball-kugler er grundlæggende fremstillet miljøvenlige, – da salget voksede var det meningen at der ikke skulle være noget farligt i, – man skyder og efterlader kuglerne på Jorden, – og da må det ikke svine.

Normale paintballkugler

  • Det våde stof er PEG, – svarer til det vædske man købe til sine kontaktlinser.
  • Skallen er af gelatine, – kan laves på flere måder, – vores er af griseskindsgelat.
  • Tørstoffet i kuglen, – opasitetsmidlet der gør at paint-snask ikke bare er saftevand er i Ecofillformatet ret ofte hvede, – i bedre kugler bruger man titaniumdioxid.
  • Farvestoffet er samme type farve som bruges til sminke til mad eller mennesker.
  • Vi handler direkte ab fabrik, – vi kender indholdet i vores kugler.

Pingpong paintballs:

  • Det våde stof er vand eller mineralsk olie
  • Skallen kan være af gelatine, – fra f.eks fisk eller hele ko-skrog.
  • Tørstoffet kan være tungmetalholdigt, – det kan være Majsstivelse – ofte noget der slår græs ihjel.
  • Farven kan være maling eller farvestof til maling af træ og metal.
  • Vi kan handle direkte med fabrikker i østen, – men indholdet vil på beskrivelsen være det vi gerne vil have der skal stå, – man kan med andre ord ikke stole på indholdfortegnelsen.

Skodkugler ødelægger paintball, – lige nu er der lidt penge at spare, – eller tjene, – men hvordan er det på lang sigt

Dårlige kuglers indhold af mineralsk olie er en meget beklagelig tendens, – men det er et billigere vådstof end PEG – almindeligt vand er også billigere, – men så skal der en farlig masse anden kemi til før gelatskallen gider at holde sammen på splattet.

Når en hel palle paintballs vejer 980 kilo, – så er de 600 kilo af det vådstof, – dvs at hvis man bruger kugler med oliefyld, – vil det svare til at man smider 600 kilo olie ud på Jorden, – hvis det var 6 liter olie, – ville det være noget svineri.

Hvis man bruger privat skov til paintball, – skal man gå efter rigtige PEG kugler, – de ligger prismæssigt i midten af spektret, – de er tålelige og vasker pænt ud i naturen, – når duggen er faldet et par gange og måske med hjælp fra en regnskylle – så vil hovedparten af en god kugle være helt udvasket i naturen, – måske efterlades en hvid plet, – men øvrige dele af kuglen forsvinder og optages i naturens kredsløb.

Hvis man driver et paintball anlæg og er glad for sin bane, – så skal den ikke være syltet ind i 5 år gammel farvelade, – så kan det til tider være nødvendigt at rense lidt af med vand, – da ser man også tydeligt om kugleefterladenskaber er noget kage eller noget der blot skal skylles af.

Vores billige eco-fill-paintball har tørstof af hvedemel, – det er OK for naturen, – men det bliver altså lidt kageaftigt på udstyret og banen, – det er ikke noget vi gør med vilje, – men der er eftersprøgsel til gode kugler der ikke er så dyre, – det man så kan spare ved at tage en billig banekugle skal man så huske at lægge i rengøring af udstyret og gør man det fra gang til gang bliver det aldrig et problem.

Kugler fra fjernøsten, – hvor vi ikke kan stole indholdet, – har fyld af olie, – vi tester nye typer og fabrikater løbende og det splat der er i kuglerne grisser usdædvanligt meget, – fragten af paintballs fra fjernøsten er også dyrere end fra vores fabrik i Canada, – sejltiden er 8-12 dage fra Østene r sejtiuden af-og-til op til 5 uger, – derudover er transittiden fra fabrikken og ind på skibet ofte noget der kan tage en eller flere måneder. Måtte vi få en dårlig leverance, – skal den naturligvis retur, – det også en dyr omgang.

I det lange løb er der også noget der hedder holdbarhed og man har et fænomen der hedder genoprettelse. Moderne gode kugler har en kapsellevetid på op til 12 måneder, – vi har haft kugler der under gode forhold har holdt sig i 5 år. Når Paintballs transporteres eller opbevares dårligt kan de alt efter, – hvilken type og kvalitet de har, – godt ændre facon, – en god kugle har evne til at genoprette til normal rund facon og samme størrelse som den er tænkt fra start af.

Vores fabrikant har haft besøg af Discovery, – og har lavet denne kortfilm: