Deringer *NY VERSION*

449,00 kr.

DEN6315

Perkussionspistol fra Philadelphia 1850. Derringer har altid været kendt for deres små fikse pistoler, – denne “rejsevenlige” (lomme) udgave var i kaliber .41

 

Den originale type blev fremstillet i cirka 15.000 eksemplarer fra 1852 til 1868

Philidelphia Deringer-pistolen blev lavet med flere pibelængder mellem 3,8 og 15,2 cm´s længde – piberne var for det meste riflede og originalskæftet var af valnøddetræ.

Dekorationsudgavens bagside

Modelvåbnet som vi sælger er pænt lavet, – skæfte af plastic og mekanik og detaljer af metal.

Tekniske detaljer:

  • Længde 17,50 cm
  • Vægt cirka 280 gram

Deringer Philidelphia originalvåben:

Billede fra Fords Theatre´s side, – skarpt originalvåben som blev brugt ved attentatet

Den originale forladepistol er ret lille og enkelt fremstillet, – men en af dem fik stor historisk betydning idet det var sådan en som blev brugt ved attentatet imod og likvideringen af USA´s 16. præsident Abraham Lincoln.

Præsident Lincoln fik et skud i nakken på kort afstand og døde den efterfølgende dag.

Attentatet foregik under en forestilling i Ford´s Theatre 14. April 1865, hvor han så forestillingen “Our American Cousin” – drabsmanden var Shakespeareskuespilleren John Wilkes Booth. Derringer-pistolen brugt ved drabet er udstillet som en museumsgenstand på teatret.

Originalmodellerne fra Deringer, – gav navn til en række mindre håndvåben som sidenhen kom til at hedder “Derringers” som definition – vidt kopieret og produceret som rejsepistol og fejlstavningen med det ekstra “R” har hængt ved.

Deringer *NY VERSION*

Perkussionspistol fra Philadelphia 1850. Derringer har altid været kendt for deres små fikse pistoler, – denne “rejsevenlige” (lomme) udgave var i kaliber .41   Den originale type blev fremstillet i cirka 15.000 eksemplarer fra 1852 til 1868 Philidelphia Deringer-pistolen blev lavet med flere pibelængder mellem 3,8 og 15,2 cm´s længde – piberne var for det meste riflede og originalskæftet var af valnøddetræ. Dekorationsudgavens bagside Modelvåbnet som vi sælger er pænt lavet, – skæfte af plastic og mekanik og detaljer af metal. Tekniske detaljer:
  • Længde 17,50 cm
  • Vægt cirka 280 gram

Deringer Philidelphia originalvåben:

Billede fra Fords Theatre´s side, – skarpt originalvåben som blev brugt ved attentatet Den originale forladepistol er ret lille og enkelt fremstillet, – men en af dem fik stor historisk betydning idet det var sådan en som blev brugt ved attentatet imod og likvideringen af USA´s 16. præsident Abraham Lincoln. Præsident Lincoln fik et skud i nakken på kort afstand og døde den efterfølgende dag. Attentatet foregik under en forestilling i Ford´s Theatre 14. April 1865, hvor han så forestillingen “Our American Cousin” – drabsmanden var Shakespeareskuespilleren John Wilkes Booth. Derringer-pistolen brugt ved drabet er udstillet som en museumsgenstand på teatret. Originalmodellerne fra Deringer, – gav navn til en række mindre håndvåben som sidenhen kom til at hedder “Derringers” som definition – vidt kopieret og produceret som rejsepistol og fejlstavningen med det ekstra “R” har hængt ved.