Hisshou er en meget flot kniv, den har høj satin-finish og er barbérblads-skarp – den er designet af James Williams for CRKT han har også lavet Hissatsu knivene dette er efterfølgeren som er større og mere effektiv.
Efter Hissou-disgnet – kom også de 2 mindre varianter; Shinbu og Sakimori – stort og småt, – pænt og gennemgående design, – som en lille udgavce af et samuraisværds-sæt.
Hylsteret der medfølger har flere monteringsmuligheder og har en låsemekanisme der kan udløses og åbnes med én hånd, – kniven kan også sættes tilbage i skeden ved brug af én hånd. Skeden kan monteres og sidder godt fast på M.O.L.L.E. men der er også mulighed for andre monteringsformer, – f.eks kan den skrues op under et bord ellers stroppes fast på udstyr. Det stykke der bruges når den skal sidde i et buksebælte, – kan vendes eller helt afmonteres (sidder fast med Chicago-geværknapskrue) for at give kniv og skede så lave en profil som muligt.
Premium high-carbon YK-30 stål, – der er lagt en del energi i overfladebehandlingen som er mat og satin-agtig.
Lad os være klar i spyttet: Hisshou ™, designet af James Williams, er et specialværktøj, der er beregnet til militært personel og specialstyrker. Man kan naturligvis også bruge kniven til almindelige formål som slagtning og som kødkniv, hjemme i køkkenet.
Historisk set har militære sværd været dimensioneret til at passe i kampmiljø. Lange sværd, som de engelske brede sværd og den japansk katana, kan kun anvendes effektivt i kamp, – på åben slagmark.
Når knive bruges under trange vilkår kræves kortere sværd, såsom sømandens cutlass og den japanske Wakizashi, her er Hisshou ny teknik med gammeldags design – lidt kortere men yderst effektiv.
De fleste knive opholder sig jo for det meste i deres hylster, – så her er der også lagt meget vægt på, – hvordan hylstret kan bæres eller monteres, – så kniven ikke er i vejen og er hurtig at komme til, – hvis den måtte blive nødvendig.
Hisshou har 13″ tommer fuld-tang Tantoklinge i YK-30-stål der har højt indhold af kulstof, i mat-satin finish. Hisshou har bedre skære-evne sammenlignet med Hissatsu.
James har fulgt århundreders japansk tradition i at designe det klassiske stofviklede rokkeskinds skæfte, som giver en materialesammensætning og greb, – som også bruges på moderne knive. Vådt som tørt, – giver det et godt greb under alle forhold.
Kydex® hylsteret til Hisshou er et patenteret quick-release bælte-monteringssystem. Hylsteret har paler, som griber kniven sikkert og de brede læber, tillader at kniven kommer ned i hylstret igen og sidder fast, ved brug af en hånd.
Hisshou kræver sin mand og bør bruges med respekt, og er bestemt ikke en fritidskniv.
Skæftet har rokkeskind i bunden og stofsnørre udover – som de gamle Samuraivåben, giver et godt greb i alle situationer, – vådt som tørt, – med eller uden handsker.
Så længe lager haves, – medfølger pæn træ-æske, –
Tekniske data:
- Længde: 467 mm
- Vægt: 465 g
- Bladlængde: 330 mm
- Tykkelse: 6,6 mm
- Stål: YK-30 premium High Carbon, 57-59 HRC
Hylster:
- Materiale: Kydex
- Vægt: 198 g
- Bredde: 64 mm
- M.O.L.L.E.-kompatibel
Kniven er ikke længere i produktion, – vi kan godt have en enkelt tilbage.