Søg
Avanceret søgning
 
10-07-2018 17:46:14

Blunderbus Musket 1094/L

Blunderbus som flint-musket, - et fint lille gevær fra England fra starten af 1800-tallet

Engelsk blunderbus musket fra det 18. århundrede

Et forladervåben der har været udbredt i datidens moderne Verden, - fra Rusland til Mexico, - både brugt privat, militært, sågar til søs og f.eks til beskyttelse af postvognene i england mellem 1788 til 1816.

Blunderbus-navnet er formentlig af hollandsk oprindelse, - den hed noget i retning af; "Donderbus", hvor Donder er torden og en Bus er en art rør eller pakke. Tordenrør er oplagt.

Riflen var afskrækkende, - og bedre end datidens pistoler. Den var hurtig at lade og praktisk at bruge. En god skytte kunne ramme inden for en halmballe (en mand-størrelse) på 70-80 meters afstand.

Blunderbus er tænkt som et defensivt våben, - den er ikke langrækkende, - men med en kort længde på 60-90 cm længde, - var den enkel og hurtig at lade, - og med den tragtformede munding kunne man hælde forhåndendeværende projektiler; sten, grus, glas, metal osv - det man kunne hælde i kunne man også skyde ud; og skade en angriber.

Musketten var også brugt i flåden, - praktisk med en "hånd-forlader" til nærkamp.

Vores modeludgave er 74 centimeter lang og vejer omkring 1,5 kilo. Metaldele af zink-legering og træet er ægte spansk åndenød.

Du har måske set Blunderbus i tegneserier, film og spil:

 • En bandit bruger en Blunderbus i starten af Once Upon a Time in the West.
 • IAnders Andser man ofte Onkel Joakim med en Blunderbus, når han vogter sin pengetank. Joakims blunderbus er fra hans gyldne dage som guldgraver.
 • I 1991 filmen Beauty and the Beast, bruger Gaston en Blunderbus som jagtvåben.
 • I år 2000 er det videospillet American McGee's Alice, Alices Blunderbuss er gemt 2 hemmelige steder i spillet og er spillets absolut kraftigste våben.
 • I 2012 er det filmen Looper, Looperne bruger en Blunderbus. Loopernes opgave, er at skyde fanger på kort afstand, og dertil bruges blunderbus: "Fordi den ikke kan ramme en ladeport på over 14 meters afstand" og "fordi det er umuligt at ramme ved siden af på afstande under 14 meter" (15 yards).
 • I et tillæg til 2010-computerspillet Red Dead Redemption kaldet Undead Nightmare spilfiguren John Marston får en Blunderbuss og hans reaktion er; "A Blunderbuss What is this, 1850", spillet skal forestille at foregå i 1911.
 • I computerspillet Bloodborne, er Blunderbuss et af de våben man kan vælge.
 • I computerspillet BioShock Infinite, er Blunderbuss et våben man kan downloade.
 • Computerspillet Call of Duty Black Ops II, er Blunderbus´en at få i Zombies game mode DLC map: Mob of the Dead.
 • I computerspillet Saint's Row IV ses en blunderbus som forklædning til en pumpgun.
 • I spillet Assassin's Creed IV: Black Flag, er der også en blunderbus på programmet, - denne bruger samme ammunition som de øvrige flint-forladere i spillet.
 • I computerspillet Call of Duty Advanced Warfare, er Blunderbussen et våben man kan få i supply-drops, når man spiller multiplayer.

Dette våben er fremstillet til dekorationsbrug, - læs gerne mere på advarselstrekanten til højre.


Modelvåben

Varenr: DEN1094/L
Pris: 1.099,-  +

Se andre produkter fra samme mærke

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog · Ny lov om Peberspray i private hjem · Kan købes i Hunters House, H. C. Ørstedsvej 7B, Frederiksberg · Arms Gallery har ikke-irreterende farvemarkeringsspray · Pebersprays må kun haves i eget hjem · Opbevares uden for rækkevidde af børn · Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,- · Ny lov om knive med mange nye spændende modeller og masser af klassikere · Kraftige luftvåben uden våbentilladelse · Besøg butikken · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,- · Glock gaspistol, pakkeløsning 1.400,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · Luftpistoler · Luftrifler ·