Søg
Avanceret søgning
 
06-07-2019 18:55:53

Tippmann Tactical M4 div teknik

Herunder vil vi samle oplysninger som vi opfanger, - tips og tricks, nyttig viden, techclass mm

Tippmann M4

Våbnets manual kan downloades Klik her

Triggerset til Tippmann M4Triggerset, - som er enkelt at tage ud, - der kan være behov for småjusteringer. Hold aftrækshuset rent både ind- og udvendigt.

Tippmann oplyser at våbnet kan affyre nedenstående antal skud pr fuld flaske, - dog skal man være obs på at man få et lavere antal skud ved drift på kulsyre, - når det er koldt, - eller man skyder meget fuld-auto:

 • 12 g Co2 = op til 80 skud
 • 9 oz Co2 = 1700 skud
 • 20 oz Co2 = 3800 skud
 • 48 cu in HPA @ 3000 psi = 1920 skud
 • 48 cu in HPA @ 4500 psi = 3120 skud
 • 68 cu in HPA @ 4500 psi = 4400 skud

Kunder oplyser at de har:

 • 9 cu in HPA @ 3000 psi = 480-600 skud
 • 13 cu in HPA @ 3000 psi = 600-700 skud

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunDet meste er som på en militær standard M4, - mange dele holder originale mål, - meget udstyr - kopi eller originalt kan monteres.

Tippmann 6 mm softairgun om bygget af K-p HiyaHer over; Tippmann ombygget til DMR

Lyddæmper på Tippmann M4 med 14 mm CCW (links) gevind:

 • 345 Fps / 105 m/sek med 0,20 grams BB
 • 86 db Venom MFG
 • 86 db Noveske Sound Hog
 • 86 db Skumfyldt dæmper
 • 85 db Uden lyddæmper

Ergo du skal ikke have dæmper på for lydens skyld, - men hvorfor så:

 • Der findes dæmpere med stroboskop, - som kan belyse en passerende selvlysende kugle og derved opnå en effekt som lys-spor.
 • Dæmperen kan dække en evt forlænget inder pibe.
 • Psykisk krigsførelse, - sæt dæmper på og dine modstandere trækker sig uden at vide, - hvad dæmperen gemmer.

Andet udstyr, - på Tippmann owners Facebookgruppe har vi fundet en kompatibilitets-oversigt:

 • PT defekt Link til et regneark i Google en kolega ville lave en kompabillittetsoversigt i et regneark, - det skal dog nævnes at våbnet er MilSpec - og derfor vil AEG-pistolgreb og AEG - buffertubes ikke passe direkte.

Herunder bygger vi den om til luft, - husk at våbnet skal være trykløst når du åbner det.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunTippmann M4 carbine er nem at have med at gøre, - det er tænkt sådan at du selv gør den ren og reparerer eller udskifter dele der måtte være brugt op.

Riflen skyder fint på atmosfærisk luft, - vi anbefaler at du bygger Tippmann M4 om - den slides mindre og skyder bedre på luft end på kulsyre. Dele til ombygningen følger med når du køber riflen.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunMange funktioner er som på det originale våben - noget kan adskilles med fingrene andet, - må du have værktøj til.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunOverdelen er let at få helt af, - 2 splitter skal ud, - de kan godt sidde fast, - tag forsigtigt fat og undlad at brække i noget.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunPistolgrebet afmonteres ved at skrue unbraco-skruen i skæftet ud, - vigtigt at der ikke er tryk på, - når du adskiller Tippmann M4.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunPistolgrebet adskilles for ombygning fra drift på kulsyre til drift på atmosfærisk luft.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunAA airfill nipple skal tætnes med PTFE-tape (medfølger ikke), - fjern evt gammel tætningstape, - læg 10-12 omgange stramt og stød det overskydende tape af, så det ikke blæses ind i våbnet, - vi kan tape din nippel her i butikken, - men det er en god ting at kunne gøre selv. Den overskydende tape skal holdes ude af mekanismen.

Vi råder dig til - selv at foretage ombygning fra Co2 til HPA, - du lærer våbnet at kende og kan selv, - enkelt bygge frem og tilbage mellem drift på kulsyre og luft, - det kan gøres hurtigt, - når man ved, - hvad man skal. AA-nipple (han) og hullet med gevindet op i pistolgrebet (hun) har konisk gevind, - hannen skal ikke drejes op i hungevindet til der er metal imod metal, - man skal stoppe så der er tæt imellem de 2 gevind, - ofte er der da 2-4 gevindrynker udenfor. Skruer man AA-nipplen helt op i pistolgrebet, - vil metalrøret inden i pistolgrebet flækket når dette tryksættes med 60 bar tryk.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunPistolgrebet monteres på rammen med AA-airfill-nipple i bunden. Husk at gemme blænd-nippel, - hvis du en dag vil bygge baglæns og drive våbnet på Co2/kulsyre.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunHer er en af justérskruerne - den sorte nipple på billedets nederste halvdel med 6-kantet hul regulrerer antal skud pr sekund, - ROF fabriksindstillingen er 8-20 skud pr sekund, - men det er muligt at trimme våbnet og få op til 40 skud pr sekund. Dette kræver forskellige modifikationer, - heraf findes flere som original Tippmann-komponenter.

Tippman M4 6 mm BB carbine softairgunKlar på luft ud at skyde, - husk der skal ikke være nogen sekundær regulator på normale paintball luftflasker på Tippmann, - drivtrykket er som kulsyre mellem 40 og 70 bar, - kulsyre er 57 bar ved 21° og det er hvad luftflaskerne med preset-reg forsøger at efterligne ca= 60 bar / 850 psi

I vores Gallery er der plads til masser af billeder, - og herunder flere tips og tricks.

Arms Gallery er certified tech på Tippmann - vi har handlet med fabrikken siden 1991, - fra 1998 deltager vi i fabrikkens undervisning - vores færdigheder afprøves dagligt i butikken, - men vi skal også stille til undervisning og eksamen hos Tippmann.

Der ydes 2 års fabriksgaranti - en garanti der dækker fabrikationsfejl. Alle reservedele kan købes til
Tippmann, - så længe varen/våbnet er i produktion.
Herunder finder du noter fra vores besøg hos Tippmann, mange af disse noter står ikke andre steder, - eller også skal du lede lang tid efter dem på mange sider, - jeg bliver glad, - hvis mine noter har hjulpet dig på rette vej. Har du evt tilføjelser, - send da gerne mail@armsgallery.dk så vi kan opdatere den samlede oversigt. Du må gerne linke til denne side, - men spørg før du tager og poster videre andre steder; ®/copyright.

0) Visse komponenter på Tippmann er fremstillet af stål, - Tippmann M4 leveres tør som rasp, - det er derfor en god idé at pensle lidt symaskineolie ud på de mekaniske dele ind- og udvendigt, - derved undgåes rust. Tør overskydende olie af, - oliesmat opfanger støv og sandkorn.

1) O-ringe og fjedre - er wear-and-tear-parts og sælges billigt. De er nemme at skifte. Forskellen på at køre tørt eller smurt er faktor på 10 gange, - dine o-ringe og pakninger har brug for olie. Tippmann anbefaler symaskineolie, - man kan købe deres eller gå i Matas og købe en stor grøn flaske med gul prop. Hvis du vil drive din Tippmann M4 med kulsyre/Co2 eller skyde, når det ermeget koldt skal du bruge en olie som smører ved lav temperatur f.eks Empire / JT Liquid Fire eller lign som smører ned til -80°C.

2) Heawy-bolt-upgrades = garantibortfald. Vi har endnu ikke haft ulykker og enhver med en drejebænk kan selv dreje en længere og tungere bolt. Rekylet på Tippmann M4 er markant hårdere end AEG med blow-back og heawybolt-gas-guns, - og mer´-vil-ha´-mer´- så selvfølgelig har vi også leget med HeawyBolts. Vi har ikke hørt om personskader med disse dele, - men vores oplevelse er at det KAN gå ud over våbnets levetid. Prisen for brug af Heawybolt er, at det smadrer powerhouse og ventilsystemet, - dele der kan erstattes med nye, når de er smadret, - når disse dele så er skiftet ud et par gange, - opstår der metalproblemer i upper-reciever, - igen en del der kan købes som reservedel, - men alt i alt; GARANTI´EN bortfalder, - ved brug af Heawybolts, - Efter div tests af Heawy-bolts (uoriginal lang tung hammer) - er Tippmann kommet frem til at heawy-bolts er et dårligt og funktionsløst stykke metal der smadrer Tippmann M4 - giver hårdere og mere realistisk rekyl - men garantien på Tippmann M4 bortfalder. Ved evt bolt-stick - som er let af afhjælpe med std-rearbolt - kan være meget svært at løse og indebærer grov vold til våbnet, at løse når våbnet har heawy-bolt. Tippmann har normalt ikke noget problem med at folk monterer u-originale-dele - men her ser vi altså bagsiden af medaljen. En anden måde at få hårdere rekyl er at montere High-velocity-valve og en 3/4” spacer (Tippmann originaldele) og så sænke udgangshastigheden, - det giver mere luft til rear-bolt. Vi har foreslået Tippmann at de laver en super-bolt, men der er kun "hmmm" til svar indtil videre. Ville være rart med en original Tippmann M4 500,-krs bolt, i et lækkert metal, med en aflang slidse til afhjælp af boltstick.

3) Man skal kunne forstå at fabriksgaranti er noget der dækker fejl som fabrikken har begået og at våbnet benyttes som det er tænkt, - netop at affyre massive plastkugler. Det kunne igen betyde at fabriksgarantien ikke dækker når våbnet er blevet kastet med eller brugt som brækjern, - eller der er affyret kugler af metal - eller måske kugler der er for store eller lign.

4) Olie, - våbnet kan sagtens tåle at blive smurt, - vedlagte Tippmann olie er god, - det er en ren olie til mekanik, - man må ikke bruge olier med opløsningsmidler, - det ødelægger våbnets pakninger. Vi anbefaler symaskine olie som bedste all-round type, - der findes olier specielt til o-ringe, - som smører bedre, - jo koldere det bliver.

5) Mekaniske dele kan tåle lidt fedt - der medfølger noget hvid molycote (DOW 33), - men Superlube med teflon fungerer fint, - på o-ringene er rafineret vaselineolie det bedste, - det hedder også symaskine-olie. Alle skruer og andre metaldele kan godt tåle at få olie, - særligt hvis du skal ud at svømme med geværet. Geværer med rust er grimme. Så er "olie" nævnt 4 gange, - så er det nok fordi det er vigtigt.

6) Fjederen synger lidt i rear-tube, - der er mange eksempler på løsninger, - men den holdbare og billige er at give fjederen noget mekanisk fedt, - ikke den type der koagulerer og bliver hård som magarine når det er koldt, - og heller ikke en fedt som bliver rystet af fjederen, - paintballspillere bruger DOW33-fedt - vi bruger teflon. De der følger rådene om at bruge papir eller lign vil finde dele af papir inde i geværet efter et par 1000 skud. Fjederen i rear-tube skal kunne arbejde frit. Et andet råd har været at sy en paracord ydre (tom) sok igennem fjederen, - men det vil også skabe friktion og lavere bolt-hastighed. Halvdelen af lyden vil forsvinde med et 3/4"-buffertubespacer, - som vi har fra Tippmann, - se i Tippmann tilbehør.

7) Det Arms Gallery hævder ska laves pr garanti og kulance - får vi dele til - vi må gerne tage betaling for arbejdsløn - men Tippmann bliver sure, hvis vi får gratis dele af dem og så tager betaling for disse dele. Vi samler på glade kunder. Vi hjælper også kunder som har købt Tippmann Arms andre steder.

8) Vi smiler og er glade for de opgaver vi får. Almindelige reservedele sælger vi til små populære penge.

9) Ved reklamation af fabrikationsfejl - skal vi have tilsendt delene - Serienummeret er centralt - oplyses ved enhver reklamation, købskvittering er også et krav.

10) Tippmann Arms som har uoriginale dele i og kunden tydeligt har brugt sit udstyr forkert - bestemmer vi - hvilken grad af hjælp han skal have. Vi er glade for vores kunder og servicen har vi opbakning til.

11) Har kunden smidt en fjeder - eller lign væk - så sælger vi ham disse dele fra lager og vi løber ikke tør for dele til Tippmann M4 6 mm carbine, vi har det svært ved småordrer, - så køb gerne dele sammen med andre varer  f.eks lille basic eller stort deluxe rep kit. Evt små-rep og grundtrim af Rof kan vi udføre ved disken, mens kunden venter og ser med.

13) Mange bruger 12 grams til CQB - er fint til enkeltskud - 30-80 skud på en 12-grams. Vi afventer (ønsker, håber) at f.eks ProtonX genbrugs-luft-12-grams kan få en Tippmann til at afgive magasinets 80 skud. Ellers er Ombygning til luft - meget simpel at udføre. Kunden kan selv udføre ombygningen, - eller vi gør det sammen med kunden 15 min værkstedsløn. Det er klogest at kunden enten selv udfører eller deltager i ombygningen for på den vis, - selv at kunne bygge våbnet tilbage på drift med kulsyre. Bemærk at våbnet også kan bygges tilbage til drift på kulsyre.

14) Man kan bruge ”valvestem” med o-ring fra AA airflillnipple sammen med Tippmanns medfølgende han-AA-lynkobling. Dermed vil den virke som kontraventil og lukke for luften ud af geværet, - når man tager sin luftslange af, - så bliver luften inde i geværet. Valvestem i AA kræver at man køber en komplet AA-airfill-nipple. Har kun en lille merpris. Kan eftermodteres. Er valvestem monteret skal man skyde våbnet tør for luft før det åbnes op. Vil gøre det lettere at skifte imellem luft via AA og kulsyre fra 12 gramskapsler.

15) Bruger man ovst løsning - lukker ventilen af som kontraventil.

16) Slanger til remote, - skal kunne holde til et arbejdstryk på 80 bar, - gerne mere. Normalen er en spiralslange som har en teleskopisk effekt, - den lægger sig tæt til kroppen. Softairspillere bruger for det meste Microbore-slangen uden spiral. Den lægges inde i et ærme så den ikke hænger fast i ting og sager på banen. Nogle har den i den neopreneslange som bruges til Camel-baks - og andre igen, - har lavet et ydre hylster af paracord som knyttes omkring slangen. Microbore er lettere, men også stiv i det, - og kan ved direkte skud på slangen, - godt tage skade eller punktere.  Den kan ikke lappes, - køb en ny.

Tippmann har forskellige løse dele man kan købe:

A. Antitamper, Tournament-lock T550005 - der kan man sætte en plombe på våbnet så man ikke kan justere ROF og udgangshastighed, uden at bryde plompen.

B. HP inner valve T550011 high-power giver smæk, - god når man vil lave kraftige våben, - bruges sammen med drivespring-spring-mod (buffer tube spacer).

C. LP inner valve T550012 low-power er F-godk i tyskland og skyder 0,5 J, da er f.eks Fullauto tilmed lovligt syd for grænsen.

D. Ambidex selector T550009 giver dig en selector på begge sider af våbnet - er du venstrehåndet eller kan betjene våbnet med begge hænder, - så er denne type selector det rette.

E. Drivespring-mod-kit T55013 + T55014 Et metalhylster som sættes om drivespring og presser denne sammen - giver hårdere anslag på ventilen, - giver mere luft, - godt i kombo med åbne piber og tunge kugler - 6,20 pibe på en 20-tommer - og du går soft-air-præcist på 100 meters afstand med 0,30-kugler og rette justering af hastighed tog hop-up.
¾” tomme T55013 og 1 ¾” tomme T55014 fjeder spacer , - den lange af dem er den mest normale.

F. Andre ydre piberør,  standard på den almindelige Tippmann M4 carbine er 13,5 tommer, - der findes øse piber at købe i længderne; 10,3" (T55020) - 16" (T550021) og 20" (T550023) tommer. Tippmanns CQB-udgave har den korte 10,3"-tomme gribe som standard.

Fif, noter og tricks:

A. Fødeproblemer: våbenet vil kun føde og afgive eet skud:

 1. Er magasinet OK Prøve at andet eller det originale Tippmann M4 magasin.
 2. Efterse at Front bolt ikke er ødelagt eller mangler komponenter.
 3. Er hop-up-gummiet helt og i orden, sider det korrekt.
 4. Er linkage-arm der forbinder rear- og frontbolt i orden
 5. Er hop-up-justeringen tilpasset den kugle der skydes med

B. Fremadrettet kommer der flere modeller - mere metal - pænt lækre komponenter. Den prototype vi så december 2014, var prissat til 2000 kroner mere end standardmodellen. Det er ikke en model vi forventer noget stort salg af, - men den vil helt klart kunne vise, - hvad man kan gøre ved sin normale Tippmann M4 Carbine softairgun. Vi bygger nogle Tippmann M4 om og udstiller dem i butikken, .- de er naturligvis til salg, - men ellermest til inspiration for jer der selv vil bygge.

C. Remote paintballspillere kender fænomenet - men HPA-airsoftspillere skal læres op i sikker brug af deres flaske og remote. Et problem Tippmann har oplevet i Airsoft er at brugeren skruer ASA-adaptoren forkert fast på regulatoren og derved kvæler for luften (det giver dårlig eller ingen funktion på riflen og man kan lede længe efter fejl på en fejlfri riffel. Hanen på ASA-remote skal drejes noget ud - således at man skruer flaskens gevind i bund af ASA uden at der bliver åbnet for luften. Herpå drejer man hanen til man kan høre og mærke at der kommer 60 bar luft i slangen - derpå drejes yderligere 1/1 omgang på hanen. Hvis man fortsætter med at dreje hanen kvæles systemet - når hanens pin-valve-udløser skubbes helt ned i reg-toppen og pin-valve-udløseren agerer prop der, hvor luften ska ud af regulatoren. Når det sker skyder M4 dårligt - fullauto - kan ikke fungere ordentligt og går i stå pga luftmangel.

D. Dog er 90% af Tippmanns funktionsproblemer på basic uspoleret gun - at brugeren har villet have for høj Rof - man kan godt justere standard Rof til 20 bps - men man bør lave et fjeder-modifikation først (spacer), hvis man vil være sikker på god funktion ved ROF over 14. Normal grundindstilling laves med Rof-adjuster - der skrues stille og roligt i bund til stop. Herpå justeres 2 fulde omgange ud - lidt forskelligt fra våben til våben - start med 2 omg ud - testskyd fullauto. Tag trykket af - drej nøglen yderligere 1/6-del (10 min på urskive) og test igen / optimal er 2-2,5 omgang på Rof-adj. Rof på 12-15 skud pr sekund er en god kadence.

E. Fejlfinding - lav en grund indstilling af ROF først - vi viser gerne, hvordan man gør. Denne grundindstilling giver ROF 10-12 bps - hvilket er fint.

F. Andre kendte fejl at lede efter først - er o-ringene som tætner når våbnet lukkes sammen - hvis man bare klapper upper og lower reciever sammen kan man godt komme til at klippe en o-ring (o-rings-typen medfølger i posen med våbnet og disse kan købes løst her i butikken). Olie´ er godt.

Tippmann M4 carb 6 mm BB HAstighedsjustérdel Powertube 50011 + 50037G. Velocity-adjuster: hvis justérskruen er plan med overfladen - kan den skrues 4 - max 5 gange ind - det er en air-restricter-skrue som bremser luft til kuglen, - ved finjustering af hastighed, - kan man sige at en omgang på hastighedsjusteringsskruen kan indeles som en ur-skive i 60 minutter, - ved justering, - stilles nogle få minutter ad gangen, - til man har korrekt hastighed. Hastighed og ROF er placeret inde i våbnet som så kan låses med en strip omkring upper og lower reciever eller ved brug af den specielle turnerings-lås-bolt, - dette for at sikre at man ikke piller ved våbnet under kamp.

Kendte fejl er at folk får skruet hastighedsjustérskruen for langt ind, - så er du i tvivl om, - hvor du er i forløbet, - gå da tilbage til grundindstillingen,  hvor skrues overkant flugter med plasthuset (Powertuben), - skru derpå 1 omgang ind, - og herfra har du 4 omgange ind, - at justere af. en anden fejl er at man bruger en forkert nøgle og derved ødelægger 6-kant-mønstret inde i skruen, - derved bliver justering svær. Prøv med en skruetrækker.

Tippmann M4 carb 6 mm BB HAstighedsjustérdel Powertube 50011 + 50037Justérskruen er tommestørrelse; TA50037 Set Screw, 8-32 x 3/8" og nøgle størrelse 5/64" tomme.

Tippmann M4 carb 6 mm BB HAstighedsjustérdel Powertube 50011 + 50037Hastighedsjusérhuset Powertuben, - har en unbrako som kan skrues ind og ud, - nedefra, - når upper receiver er åbnet.

Tippmann M4 carb 6 mm BB HAstighedsjustérdel Powertube 50011 + 50037Grundindstillingen er at; skruens top flugter med plastkanten på huset. Derfra har man 5 fulde omgange indad.

Tippmann M4 carb 6 mm BB HAstighedsjustérdel Powertube 50011 + 50037Den første fulde omgang, gør ingen forskel, - så reelt er der fra grundinstillingen 1 omgang ind, - og herfra 4 fulde omgange at justere af, - en kvart omgang gør en forskel.

H. Arbejde med hovedfjedereren (drivespring; aftrækker og den blanke metal-dims der stikker op af lower-reciever skal ud først - hvis fjederen skal ud af rear-tube - er der ingen genvej. Vær forsigtig med - o-ringssamlingerne ved indsættelse af den blanke metaldel. Når aftrækkerblok og den blanke opragende del er fjernet, skal fjeder og fjederstyr have et par hug - så kommer hele springpakken ud. Man kan tage specialværktøjets 3-hak-side og skrue buffertuben af bagfra.

I. Aftræk og blank dims (TA50228) skal være ude både når hovedfjederen (rear spring) tages ud og sættes ind igen. Skruen der holder TA50141 fittings plug, - kan med fordel strammes forsigtigt - stålskrue i alu, - skal man tage med forsigtighed, - men også sikre sig er sat fast, - ellers vil gevindet i den bløde del blive ødelagt ved skud. 

J. Bolt-stick - rear bolt har hængt sig - bolten vil ikke gå frem ved aftræk (øv). Sear kan udløses udefra med en lang tynd stærk ting - f.eks en - unbraco som er lidt længere end de medfølgende. Flip bageste sigte op - stik lang-tynd-ting (værktøjet) ned i hullet - tag evt og træk ladegrebet lidt ud og skub da sear ned med værktøjet - det er kuren. Det kan demonstreres for kunden ved køb. Realistisk fejl, - det kan også ske på originalvåbnet.

K. Vær opmærksom på, - hvor du sætter Front-bolt (nozzle) fjedereren, - den skal sidde på fjederstyret og ikke på nozzlen.

L. Signal fra Tippmann; de vil ikke påtvinge softair at bruge barrelcondom, - der er ikke nogen pibeblokade med i kassen, - men det kunne være klogt at sætte et kuglefang for enden, - når våbnet ikke er aktivt. Vi går op i, at softairspillerne passer på deres øjne - vi giver gerne et af vores 4-kantede vinylcovers uden beregning ved køb af riffel. Vil man købe Exalt ball-breaker eller lign er det en lille meromkostning.

M. Brug af metalkugler gjorde Tippmann; rasende, - her bruger alu-kugler til; målskydning og IPSC-træning, special effects og ved skydning af kopper og tallerkner. Tippmann får "høns" og "højt hår" af uortodoks brug af deres udstyr, - det skal hverken bruges til terrortræning eller bruges med andre end de tiltænkte normale softair-kugler.

N. Tippmann har en højere pris end normale AEG-våben, - men er alt-i-alt meget billig at eje, - pris pr skud er lav.

O. Vi tager os betalt for varen - den er meget lidt servicekrævende - men er bygget holdbar til brug - slid- og servicedele er billige - up-grades er; pibe, hop-up-gummi mm som er AEG-std-dele og skiftes let. Værktøj medfølger. Hop-up-skift kan gøres meget hurtigt. Der er Lego- og Mechano-byggesæt der er langt mere komplicerede at bygge end det er at adskille og samle en Tippmann M4 carbine, - det kan godt være der ska være en voksen til stede når pibe skal af første gang eller man vil have de 2 pinsud der holder upper- og lower-reciever sammen, - der kan være behov for et stykket stumt værktøj - åben altid den bagest pin først og vær særligt forsigtig ved indskubning af den foreste pin, - skal våbnet være åbent og have hullerne på linje før man får pinnen igennem. Mange der kender sårbarheden i en AEG M4´s foreste led, - vil glæde sig over at se Tippmanns løsning der er tæt på den originale carbins pin og huller. Der er masser af gods.

P. Skal piben ud, - eller vil man foretage Hop-up gummi-skift? Adskil upper og lower receiver, først ud med bageste pin (den sidder i en lå og behøver ikke komme helt ud. Foreste tværpind kan gå noget trægt, -  kan være lettere at få fu, - hvis våbnet er lukket op. Man kan løsne eller tage Hop-up-justér-pinolen helt ud - se på selve hop-up-fingeren oppefra i railet, - der er en grå markering og noget der ligner en skruetrækker kærv. Vend våbnet på hovedet og selve "fingeren" falder ud. Tag foreste varmeskjold/rails af - der er forskel på højre og venstre - bemærk dette - højre sides rail går ind til weaver-sigteskinnen. En skruestik og et par bløde kæber er en stor hjælp her. Første gang sidder piben godt fast. Den løsnes med det medfølgende værktøj - (værktøjet virker, der kan dog være behov for at en voksen tager godt fat første gang piben skal af (vikl evt en klud omkring værktøjets ende, så du kan tage bedre fat, sæt værktøjets tænder ordentligtind i kransen på våbnets pibeomløber (nut)). Vi har det optimale værktøj til salg i butikken, - men det at Tippmanns tool er med ved køb er smart, - pibens omløber skrues af (drej ikke piben) - pibe er fixeret med 2 løse spacere og et styrespor ind i receiveren. Hop-up ydrehus om selve hop-up-gummi deles i 2 med fingrene - her skal brugeren evt lige lære at se godt efter for at samle de 2 halvdele igen, - for det skal naturligvis sidde som det gjorde før adskillelse. Tippmanns gummi er det sorte almindelige AEG G&G-hop-up, - det fungerer godt allround, - men det kunne jo være at du ville prøve noget finere - eller måske skifte til en bedre pibe. Det er nemt at samle igen, - husk spacerne, - og at få mengeleret Hop-up-fingeren ned ihullet med skruekærven på skrå og det grå mærke frem imod piben, med den lille tunge i tværhullet på hop-up-nubben vendt imod den spidse justérskrue).

Q. Pibe til Tippmann, - der er 3 længder ydre løb fra Tippmann, - men Tippmann sælger ikke selv indre løb, - dem er der mange af og nogle softairskytter har allerede flere piber liggende, - vil man skyde meget enkelt-skud, - kan vi anbefale 6,01 og 6,03 i stainless-steel efter kugletype, - skal du skyde meget full-auto og med lange piber, - anbefaler vi at du prøver 6,20-6,23 piber på overmål.

R. Udskiftning af Hop-up, - pibe, - ventil, fjedermodifikationer osv, - stiller krav til din kunnen, - øvelse gør mester, - tænk på at det hele skal passe sammen i denne ende af våbnet, - hop-up-gummi, hop-up-justering, kugletype, kuglevægt, pibe og den mængde luft der kommer ud skal passe til den skydning du har tænkt dig.

S. Aftræk der driller, - det er et lille nemt puslespil, - tag selectoren ud og træk aftrække op, - og tag venstre side af, - der er 3 fjedre i aftrækkerhuset, - er fjedrene blevet trætte skiftes alle 3 som et sæt, - hvis den rustfri-slider bag på aftrækeren er slidt, - kan den vendes 180° og benyttes som ny, - når den er slidt op på begge sider, - skifter man den ud med en ny. Den nye slider i aftrækket er en kende længere end på de første modeller.

T. O.ringe på rearbolt kan godt tåle et eftersyn nu og da, - se at ringen er hel og slutter tæt i ventilhuset - det skal give et svup, - når man trækker den ud af ventilhuset, - er o-ringen skadet eller slidt skal den skiftes, - er den tør kan den tåle en dråbe olie.

U. Rear bolt og sear skal stå skarpt imod hinanden, - tager du halve aftræk og får du kvalt for lufttilførslen så våbnet "prutter" - så kan det være nødvendigt at file sear og rearbolt så de igen står skarpt imod hinanden. Derv er masser af gods at file af.

Versionsnoter (pr serienummer) alle kendte fejl anses efterkommet og rettet på våbnene til salg

eller for kunderne der har købt disse:

 • 0-100 havde 02-88 fjederen under sear, - denne skal være blå på alle.
 • 0-100 havde 0,625 RT-cylinder-boring, - dette var årsag til at RT-hængte sig.
 • 0-575 havde ikke TA50154 spacer
 • 0-1196 havde den originalt designede flow-control, - ROF skal justeres på en anden måde
 • 0-1500 Upper reciever Hop-Up-bucking-delen sad for stramt i hullet, - det gav dobbeltskud og andre skydefejl. Man borede/filede hullet op på 0-1500. på nummer 1501 og fremad lavede man om på støbeformen som derpå efterlod et større hul til Hop-up-drengen som så kunne arbejde frit.
 • 1500+ Hop-up-adjustment screw´s gevind renses nu for coating. Den spidse skrue er med 10-32 UNF og det var naturligvis meningen at Hop-up-skruen skulle være lidt stram, men ikke at den skulle være umulig at justere på. Coatingen kan fastlåse hop-up-justeringen på de tidligere modeller.
 • 0-2500 Upper reciever hop-up-justér-blokkens hul var ø 0,313 tomme og er nu blot ø 0,302 tomme, - det gør at hop-up-fingeren arbejder mere præcist og ikke kan vakle i hullet, - feks blive skubbe en smule ud til siden af Hop-up-justérskruen.
 • 2500+ Der er lavet en lille modifikation af front bolt-fjedrene som gør dem lettere at installere, de holder bedre fast i styret og det gør front bolt en smule bedre, - er ikke nødvendig, - men kan købes som up-grade. Knækker det gamle f.eks pga vold, - passer den nye type i våben 0-2500 uden problem.
 • 0-3197 Aftrækket er opgraderet på alle våben, - det er et lille justér spørgsmål ved samling på fabrikken, - det er afstanden mellem sear og slider som man gjorde længere for at få bedre ROF. Delene hedder; slider and spring assembly og har nummer: TA50226 obs at Slideren alene kan vendes en halv omgang og bruges 2 gange.
 • 0-3868 Alle er inkluderet med TA50131 - der sammen med del TA50154 har fået en lidt længere version af den del der hedder TA50130.

I eruopa ligger vi PT med salg på våben mellem serienummer 7000 og 8000 - alle er ens.

Liste over alt nødv værktøj til gun ud over de 5 unbraco-nøgler i kassen kan man få brug for:

 • Bolchehammer.
 • Ligekærv skruetrækker.
 • Fastnøgle 7/16 (en dårlig 11 mm kan fungere).
 • PTFE-tape til tætning ved ombygning til luft.
 • Lang 3 mm pind, - kunne være en unbraconøgle til at afhjælpe bolt-stick.

Reservedelsliste med priser - som bygges op efterhånden som vi får delene hjem, - ved bestilling er det TA-nummeret som er afgørende, - TA-nummer skal med på ordren, - listen er her:

Aftrækker tricks:

Aftrækket kan gå stramt mellem venstre side af aftrækkeren og det ræør som fosyner våbnet med luft, - fil en bid af venstre side af aftrækkeren, - hvor de 2 dele mødes og går lidt stramt.

Selectoren, - er tilpasset aftrækkeren, - sporet der styrer aftrækkeren kan files en smule bredere, - det vil også give en mindre besværet /og hurtigere aftræk. I videoen herunder indflettes mulighede for at udskifte den blå sear-fjeder med en blødere fjeder fra f.eks en kuglepen. Dette har intet med repetitionshastighed, - men giver udelukkende et blødere aftræk, - når man går op i ROF, - vil en blødere fjeder medvirke til goof.

Installation af buffer:

Vi har oplevet et problem at Tippmann M4 i en skydebod, - har tabs der knækker, - vi mistænker at installation af intern LowPresure-valve (reduktion af udgangshastighed) og affyring af mange skud på full-auto kan være årsag til at tabs knækker lænstt oppe i upper-reciveren, - og arbejder ud fra en teori om at overbelastningen kan reduceres ved at installere en buffer som er standard i nogle af Tippmanns paintballguns, - der er basseret på samme mekanisme:

Tippmann M4 carbin 6 mm BB blowback til kulsyre og luft buffer-løsning
På skydebodens våben er Tabs knækket helt oppe ved overrøret. Selectorer knækket ved roden til selectorknappen.

Tippmann M4 carbin 6 mm BB blowback til kulsyre og luft buffer-løsning
Rearbuffer, tages ud af tuben, - bør kunne gøres ved at tage aftrækkergruppen op og lirke den forbi airvalve-inlet-fittingen (blank luft-del med o-ring, som på nogel af disse våben kan være i vejen, når bufferen skal ud. Prøv. 

Brug 3/16" tomme unbraco ned i ståldelen og brug fast eller skiftenøgle til alu-delen, - der er et ca 1 tomme langt gevind som adskilles på midten. 

Tippmann M4 carbin 6 mm BB blowback til kulsyre og luft buffer-løsning
Sæt en 2,5 x 26 mm gummi-o-ring ind som buffer. Det kan være nødvendigt at skrue selve buffertuben 1-2 omgange ud, for at kompensere for den plads o-ringen fylder.

Tippmann M4 carbin 6 mm BB blowback til kulsyre og luft buffer-løsning

Tippmann M4 carbin 6 mm BB blowback til kulsyre og luft buffer-løsning
Buffer o-ring er sat ind i M4´s buffer.

Har du evt tilføjelser, - send da gerne mail@armsgallery.dk så vi kan opdatere den samlede oversigt. Du må gerne linke til denne side, - men spørg før du tager og poster videre andre steder; ®/copyright.

Reservedele til Tippmann M4 carbine 6 mm BB
Varenummer: Del nummer: Varenavn: Pris:
TM4 Trigger assembly, komplet aftrækkerhus 899,- +
TM4 Rear bolt assembly, komplet rear bolt
TM4 Charging handle, ladegreb
T550008 T M4 2 TM4 Tippmann deluxe parts kit 539,- +
T550010 TM4 upper reciever, assembly, se
T5500007 T M4 1 TM4 Tippmann basic parts kit 119,- +
TA50031 8 TM4 Split barrel washer (Tippmann) 19,- +
TA50033 TM4 Hop-up - adjustment screw 10-32 UNF, spids (Tippmann) 25,- +
TA50110 TM4 Hop-up adjustment block (Tippmann) 12,- +
TA50117 TM4 Hop-up - clamp - oppe (Tippmann) 9,- +
TA50118 TM4 Hop-up - clamp - nede (Tippmann) 9,- +
TA50212 11 TM4 Flow control complete unit (Tippmann) 159,- +
TA50224 17 TM4 Front bolt assembly, nozzle (Tippmann) 90,- +

Varenr: Tippmann M4 teknik og dele

Se andre produkter fra samme mærke

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  ·  Kreditkortknive  ·  Ny lov om Peberspray i private hjem  ·  Kan købes i butikken, medbring Billed-ID  ·  Pebersprays må kun haves i eget hjem  ·  Opbevares uden for rækkevidde af børn  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  Ny lov om knive med mange nye spændende enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Besøg butikken  ·  Demo og brugte våben frasælges  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-  ·  Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,-  ·  Børnebuegrej  ·  Peberspray  ·  Visitkortknive  ·  Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·  Glock gaspistol, pakkeløsning 1.400,-  ·  Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern · Pusterørs sæt fra 179,-  ·  Hardball  ·  Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  · Camoflagenet i metermål  · Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  Peberspray  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner  ·  Softair  ·  Lygter  ·  Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr  ·  Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug  ·  Overskudsvarer  ·  Sværd  ·  Sabler  ·  Udlejning af udstyr til teater, film og foto  ·  Vagtudstyr  ·  Håndjern  ·  Værksted  ·  Våbenolie, fed og andre plejemidler  ·  Økser  ·  Leatherman Tools  ·  Heckler & Koch Softair  ·