Søg
Avanceret søgning
 
13-09-2019 09:28:19

TW1000 - Kemi og Videnskab - Hoernecke

Vi kender menneskerne på fabrikken, - de har lært os en masse om de ting som fabrikken fremstiller, - vi har fået indsigt i en række punkter, omkring fabrikantens hensyntagen og indsigt i fabrikation af mange forskellige værnemidler.

Capsaicin strukturstrenge 2D

Hoernecke er et gammelt familiefirma etableret i Magdeburg, som medicinalfabrikant i 1896. Fabrikationen foregår idag i Oberstenfeld, nær Stuttgart. Idag er det 4. og 5. genration af familien der driver værket.

Hoernecke TW1000 rene varer

Firmaet er grundlagt i farmaceutika, - og i 1950´erne bliver fabriksejeren, dybt interesseret i spraydåser, og hvad de kan benyttes til. Og, han begynder at finde du af, - hvad man kan have i dem, - det er bl.a selvforsvarsmidler som CN og CS gas (tåregas, - hvor den ene type slog hårdt på åndedrættet og den anden på øjnene).

1962 var der færdige produkter, - det var tænkt som et mildt selvforsvarsmiddel. Det skulle både fungerer for myndigheder og borgere.

Hoernecke var pioneerer og det var meningen fra starten, at man ikke ville skade nogen. Brugen af kemi var en langt mildere grad, end det man kendte fra krigsmateriel.

Der er mange mærker og fabrikanter af selvforsvarssprays, - men det er baseret på teknologi udviklet og rafineret hos det tyske firma Hoernecke.

OC - chilipebersprays er et barn af Schweizisk lov, - idet CN og CS var forbudt i Schweiz, - men der var et lige så stort behov for værnemidler i alpelandet. Så måtte Hoernecke prøve at finde på en lovlig løsning.

I tyskland havde man på et tidspunkt, i Bundespost (det tyske postvæsen) et snit på 3000 postbude som dagligt var syge pga enten hundebid eller angst for hunde. 

Under tyske demonstrationer fandt man ud af at, hvor hunde ikke reagerer voldsomt på CN og CS, - så tager OC bedre fat i vovserne og dermed gjorde man brug af de sprays man producerede til det Schweiziske marked. Postarbejderne blev udstyret med en gå-væk-hund-spray basseret på Capsaicin.

Da fabrikanten i 1962 selv var med til at udforme lovgivningen om CN og CS (og loven er uændret lige siden), - var OC (peberspray) ikke umiddelbart lovligt i Tyskland, - så man kaldte det noget andet og gav det en anden funtion ened selvforsvarsspray dernede: Tierabwehrspray, Gå-Væk-Hund etc - og det var yderst effektivt, - antallet af sygedage pga hund, hundebid og angst for hunde blandt postbude, forsvandt. Produktet var uhyre effektivt.

På fabrikken har de et avisudklip, - hvor en løve fra ZOO er stukket af. Løven bliver påvirket af CN-gas, - og ved brug af Hoernecke spray; undgår man, at den ikke angriber nogen og kan fanges ind.

Hoernecke TW1000 rene varer

Målet for Hoernecke er, at der ikke er nogle skader ved brug af deres værnemidler, - f.eks er indholdstofferne i spraydåserne; væsker og capsaicinet helt rent. Da fabrikken oprindeligt er bygget til at lave medicin og andet farmaceutica er produktionen ren. Hoernecke har laboratorie og en masse udstyr som andre producenter i branchen kun kan drømme om,  enten fordi det er meget dyrt eller fordi analyseudstyret er unikt opfundet på fabrikken.

Hoernecke TW1000 rene varer

En tidlig opfindelse i selvforsvarsspray-fabrikkens spæde år, - og en masse knowhow, - gør at TW1000, som markedets eneste produkt, ikke bundfalder og har varierende styrke fra første tl sidste pust, - det er f.eks ikke nødvendigt at ryste flasken før brug, - capsaicinet bundfalder ikke.

Fabrikken har solgt fra, - det var alt for dyrt og besværligt, - for en lille fabrik at lave mange forskellige ting; medicn, lakridsbolcher etc, - og lovene i Tyskland er ikke meget anderledes i Danmark, - der er en række godkendelser og certifikater som skal fornyes, - det koster penge, - så man solgte nogle af de omkostningstuneg og kedelige produkter og præparater fra og kunne da beskæftige sig med sine favoritvarer; selvforsvarsmidlerne, - samt investere i bedre produktionsapparater, - en ny maskinpark til prototyper og fremstilling af specialopgaver for myndigheder og andre kunder.

Hvorfor produktnavnet TW1000, - tjah i 1960´erne var det ganske normalt, at et teknisk produkt skulle have et kort navn og et tal, - fabrikkens ejer, - TW1000 har fungeret rigtigt fint i over 50 år, - så det holder man fast ved.

Førstehjælpsspray til brug ved øjenskader og eksponering for peberspray og tåregas

Førstehjælps-rensevæsken er et smart produkt, - ikke bare til politiet og forsvaret som udsættes for Tåregas og Peberspray i både deres uddannelse, træning og daglige arbejde, - men også til brug af almindelige borgere som kan blive udsat for OC, - førstehjælpsvæsken kan sprøjtes direkte i et åbent øje, - indeholder sterilt vand og salt, - ála kontaktlinsevæske, - det lindrer og renser OC ud, - væsken lindrer og skyller, men kroppen klarer selv at få OC ud af åndedræt og øjnene, - hvor lang tid der går, afhænger af den mængde og det koncenrat af Peber, som øjne og åndedræt er blevet udsat for.

TW1000 pebersprayflasker, line-up

Fra profesionelle til Professionelle: En professionel bruger, der skal træffe en beslutning inden for en brøkdel af et sekund, skal stole på sit instinkt, det virkemiddel der bruges, og de mennesker, der vælger dette for brugeren... Det er en vigtig ansvarskæde, der starter med en erfaren producent.

© Denne tekst tilhører Arms Gallery

Varenr: om Hoernecke

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  ·  Kreditkortknive  ·  Ny lov om Peberspray i private hjem  ·  Kan købes i butikken, medbring Billed-ID  ·  Pebersprays må kun haves i eget hjem  ·  Opbevares uden for rækkevidde af børn  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  Ny lov om knive med mange nye spændende enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Besøg butikken  ·  Demo og brugte våben frasælges  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-  ·  Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,-  ·  Børnebuegrej  ·  Peberspray  ·  Visitkortknive  ·  Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·  Glock gaspistol, pakkeløsning 1.400,-  ·  Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern · Pusterørs sæt fra 179,-  ·  Hardball  ·  Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  · Camoflagenet i metermål  · Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  Peberspray  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner  ·  Softair  ·  Lygter  ·  Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr  ·  Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug  ·  Overskudsvarer  ·  Sværd  ·  Sabler  ·  Udlejning af udstyr til teater, film og foto  ·  Vagtudstyr  ·  Håndjern  ·  Værksted  ·  Våbenolie, fed og andre plejemidler  ·  Økser  ·  Leatherman Tools  ·  Heckler & Koch Softair  ·