Søg
Avanceret søgning
 
01-06-2023 19:01:10

Om Webley & Scott Luftvåben

Firmaets historie strækker sig næsten 200 år tilbage. Gennem 1800 tallet var der tale om to virksomheder: P.Webley & Son og W.C.Scott. I 1897 blev firmaerne sammenlagt. Hermed blev Webley & Scott et af de mest betydningsfulde huse i Englands bøssemagerhistorie.

Phillip Webley kom i lære i 1827 som "låsesmed". Han giftede sig senere med datteren af bøssemager William Davis. Sidstnævnte havde specialiseret sig i fremstilling af bøssemagerværktøj, kugletænger o.s.v. P. Webley overtog senere virksomheden og udvidede sortimentet til også at omfatte færdige våben. Da hans sønner kom til, blev navnet P. Webley & Son.
Firmaet voksede hurtigt. Den ene søn tog sig af fremstillingen af de verdenskendte Webley revolvere. Den anden søn stod for fremstillingen af jagtvåben. Salget af revolvere var traditionelt gennem andre bøssemagere. Det var derfor naturligt, at jagtgeværene blev solgt på samme måde. P. Webley & Son blev med stribevis af patenter, en meget vigtig leverandør til engelske bøssemagere.
I 1893 blev der åbnet en forretning i London.

William Scott grundlagde, efter udstået læretid, eget værksted i Birmingham. I 1840 sluttede hans broder sig til firmaet, og navnet blev W & C Scott.
Virksomheden blev hurtigt kendt for at fremstille jagtvåben i en særdeles god kvalitet.
Blandt de mere end 20 patenter til forbedring af jagtvåben, var det mest betydningsfulde perfektioneringen af Westley Richards toplukke. Det blev til den konstruktion, der anvendes den dag i dag. Partnerskabet var ideelt. Den ene broder tog sig af den tekniske side af sagen, den anden stod for den mere designmæssige, f.eks den kendte “Crystal Cooking Indicator„.
I de første år efter sammenlægningen blev de gamle navne anvendt. Først i 1906 blev navnet forkortet til Webley & Scott.
Firmaet var en mastodont med en produktion på op til 2.500 håndbyggede doubletter i de bedste år. Som for alle andre faldt produktionstallet som årene gik, og under depressionen blev forretningen i London lukket.

Efter 2.verdenskrig, da forholdene var ved at blive normaliseret, introducerede Webley & Scott afløseren for model 500, nemlig den kendte model 700 serie. Der er tale om en Anson & Deeley konstruktion, der kunne leveres i tre versioner, bygget på samme grundmodel. Model 700 er standard modellen. Model 702 er lidt bedre udstyret i trækvalitet m.v. og til trods for rækkefølgen, er model 701 et topmodellen.

I 1965 blev Webley & Scott overtaget af W.W.Greener. Da Webley & Scott igen i 1979 blev solgt, blev produktionen af haglbøsser nedlagt.

Fra 1947 til 1979 blev der fremstillet omkring 25.000 eksemplarer af model 700, alle efter de bedste engelske traditioner. Den pris, der kunne opnås for geværerne, der i det væsentligste er håndfremstillede, var ikke tilstrækkelig til at opretholde produktionen. Konkurrencen kom fra to sider. Det var i de år, hvor det blev moderne at have et over/under gevær (jægerne troede fejlagtigt, at de ville blive bedre skydende med en o/u.) Hertil kom konkurrencen fra de mange geværer der var fremstillet i de forgangne 100 år.

Fremstillingen af Webley & Scott model 700 var de engelske bøssemageres antalsmæssige sidste store krafttag. Besynderligt nok, er denne model stadig noget undervurderet, rent prismæssigt.

LUFTVÅBEN: Webley & Scott startede med at fremstille luftpistoler i 1924 og 1926 kom de føste luftrifler til - der har været god produktion af luftvåben siden 1930 og de var bestemt ikke dårlige til dét. Ved valg af materialer og teknik, satses der udelukkende på K-V-A-L-I-T-E-T...

Fabrikken hentede inspiration i hele verden, dog er klassikerne; pistolerne Tempest og Hurrycane, stadigvæk med på programmet til sidste produktionsdag.

Det svensk-designede Axsor gevær, med den revolutionerende 200 Bar pumpe, og smukke italienske skæfter et klingende eksempel på at Webley & Scott ikke er særligt konservative, for i disse geværer finder man nytænkning og løsninger der ikke er set tidligere.

Fjeder-riflerne var fortsat blandt verdens kraftigeste serieproducerede luftrifler.

Selvom produktionen af jagthaglvåben stoppede i 1979 forsatte fabrikkeni Birmingham med at designe og sælge luftvåben som enten helt eller delvist var bygget hos underleverandører bl.a i Pakista og senere også Polen. Fabrikken i Birmingham blev købt og lukket Marts 2006, - men navnet vil fortsat være i brug mange år fremad, - den nye ejer lover at Webley & Scotts også fremover vil være blandt markedets bedste luftvåben, - med nyt ejerskab har vi forsat til gode at se gode engelske luftvåben under dette mærke.

Fabrik og handelsfirmaet Webley & Scott genåbnet efteråret 2007, - hvor man måske i fremtiden kunne finde frem til lidt luftvåben her hos os, - kernekrafterne hos W & S bliver dog lagt i pæne jagtvåben.

De sidste fabriksnye luftpistoler var:


Webley Tempest


Webley Hurricane

Det sker at der dukker bedre brugte luftvåben op - er der noget særligt du søger, - skriv venligst til mail@arms-gallery.dkNyere luftvåben vil formentlig finde vej herhen - vi ved at der har været døjet med kvalitet og holdbarhed under det klassiske varemærke bl.a er luftpistolen Alecto nu nået til MkV (5. udgave) og dne er faktisk ganske OK, - men jo ikke fremstillet i Birmingham, men i Tyrkiet - den er solid og virker som om at man nu i 5. forsøg er ved at være nået i mål med at få bygget en god tyrkisk luftpistol. Der er lang vej til engelsk originalitet og 60-80 års levetid vil man næppe opleve. Men så kan man sikkert købe en version 6 eller 7, - når 5´eren er; "brugt i bund".

Varenr: OmW&S

Velkommen til Arms Gallery´s nye web-katalog  ·  vi leverer dag til dag med GLS  ·  forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  ·  Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball  ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-  ·  Hardball  ·  Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  ·  Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto  ·  Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·