Søg
Avanceret søgning
 
20-10-2018 11:19:09

Dansk Livgardesabel M1854

Fransk Briquet, - som dansk livgardersabel: 1854 - sværdsstålsklinge i gammeldags original finish, incl sort læderskede med mund- og bundblik af messing.

Den originale udgave af dansk Livgardersabel M1854, oprindeligt en preussisk infanterisabel fra Slesvig-Holsten, taget som krigsbytte i 3-års-krigen.Den originale M.1854 livgardersabel er særligt eftertragtet som "Champagne åbner", - de 2 anførte modeller (DEN4127 og #D-2-2) kan gøre jobbet (DEN4127; er dog ikke særligt holdbar og uden historiens sabel-sus), sværdmodellen er yndet som væg-dekoration; alene eller sammen med 8 - 15 andre, af samme slags, i en "sol".

Tekniske data (cirka):

  • Klinge af stål.
  • Total længde: 76 Cm
  • Klinge længde: 61 Cm
  • Vægt: 1180 g

Mål og vægt kan variere, - sablen er uanset om der er tale om kopier eller gamle originaler brugt som fodfolkssabel i 3 forskellige hære igennem 200 år.

Messingfæste og parérstang og håndbøjle og greb støbt i eet. Rillet greb med glat nakkestykke. Enægget sabelklinge på cirka 60 cm. Sort læderskede med messingbeslag, udvendigt mundstykke med hage og dupsko.

Denne sabel der stadigvæk er i brug ved Livarden, er oprindeligt en preussisk infanterisabel, der var i brug i den Slesvig-Holstenske hær. Taget som krigsbytte i 3-årskrigen. Ved ombevæbningen af den danske hær 1854 blev denne sabel tildelt Livgarden. Der kan forekomme mange variationer med hensyn til mærkning og stempling, - samt klingestørrelse på denne sabel. Der er fra tid til anden foretaget indkøb for at supplere beholdningerne.

Livgardersabel M1854 må købes uden våbentilladelse, - når den skal benyttes til Champagneåbning.  Når denne sabel bruges til dekorationsformål, hænges til pynt på væggen og samling, - kræver den en blankvåben tilladelse. Blankvåbentilladelse er gratis at ansøge, gælder i 10 år og gives til personer med ordnede forhold.

Champagne-sabling generelt:
Livgardersablen her, - har klinge af rigtigt stål med let rundet ægg. Sværdet ovenfor er det rigtige valg. Dekorationsmodellerne med klinge af zink er ikke særligt egnet til sabrering. Kan benyttes til Champagnesabling, - men er ikke fremstillet til formålet, - klingens metal vil få hakker (glas er hårdere end zink) og klingen er svagt eftergivende. Kan være fin at have til en festlig lejlighed.

Priserne efter stand, - med pæn skede og OK klinge, - fra 1.950,-

Pæne originalvåben, gamle fra 11.500,- lidt mere for de særligt pæne (kontakt mail@huntershouse.dk).


Kræver Blankvåbentilladelse

Varenr: #D2-2
From: 1.950,-  +

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog · Ny lov om Peberspray i private hjem · Kan købes i Hunters House, H. C. Ørstedsvej 7B, Frederiksberg · Arms Gallery har ikke-irreterende farvemarkeringsspray · Pebersprays må kun haves i eget hjem · Opbevares uden for rækkevidde af børn · Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,- · Ny lov om knive med mange nye spændende modeller og masser af klassikere · Kraftige luftvåben uden våbentilladelse · Besøg butikken · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,- · Glock gaspistol, pakkeløsning 1.400,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · Luftpistoler · Luftrifler ·