Søg
Avanceret søgning
 
24-04-2007 22:47:38

Fakta om hagl


De 3 T´er i skydning er meget vigtige for at man kan opnå gode resultater med sin skydning:
  • Træning
  • Træning
  • Træning
Man kommer ikke sovende til gode resultater, - men man kommer langt ved at købe det rigtige grej til formålet, - herpå må man øve sig.

Andre nøgleord er de 3 P´er, - der står for:
  • Præcision
  • Præcision
  • Præcision
Hvis du har købt en god riffel, - måske en sigtekikkert, ordentlige kikkertringe og fået sat tingene præcist sammen, - så nytter verdens bedste hagl ikke en døjt, - hvis du ikke selv er præcis.

Ammunitionen er en kritisk del af skydningen, - man kan meget nemt få købt noget møg der giver dårlige resultater, - prisen og kvaliteten er altid til diskussion!

Hagl er dyr ammunition, - en stor del af omkostningerne går til råvarer og transport, - samt visse miljøforanstaltninger der har været nødvendige for ikke at grisse verden til, - når man støber kuglerne...

Men, - der er ingen; patronhylster, fænghætte eller omkostninger i forbindelse med patronering, - således er skydning med luftvåben den skydesport, der kan dyrkes for færrest penge, - med andre ord, - det er billigt!

Skydning med dårlige hagl i et godt luftvåben, - vil resultere i dårlig præstation, - omvendt vil skydning med ammunition af høj kvalitet kunne forbedre skyderesultatet i et lidt ringere luftvåben.

Det kan med andre ord betale sig at købe ordentlige hagl og prisforskellen er ærlig talt ikke særligt stor.

Produktionen af hagl og anden luftvåben-ammunition har gennemgået en rivende udvikling igennem de seneste 15 år, - marginalerne mellem de enkelte produktionslot er blevet mindre, - variationerne i æskerne fra hagl til hagl er blevet mindre og mindre.

Udvikling af hagl og luftvåben til trods; forholder det sig dog stadigvæk sådan at en type hagl kan være rigtigt godt i et luftvåben og opføre sig som noget billigt bras i et andet gevær, - man må prøve sig frem. Finder du en dag et rigtigt godt hagl, - så lad være med at fedte i det, - køb en 10-15 dåser. Man skal så vidt muligt sikre sig at få hagl fra samme produktions-lot.

De dråbeformede Diabolohagl, - er ganske populære som allroundhagl og ses i mange varationer, - med og uden rifling på siderne, - nogle er glatte og andre har rifling på siderne, - begge typer flyver ligeværdigt.

Flade hagl, - er dem vi sælger flest af, - de er præcise og laver pæne huller i en papskive, - sådan at det er let at afgøre og fintælle sine point, - et forhold der kan stå til nogen diskussion ved brug af andre hagltyper. Fladhagl bruges også til jagt, - de afgiver stor energi ved anslag og måtte haglet passere igennem målet, - er energien nedsat i forhold til andre hagltyper, - det er med andre ord et sikkert hagl at bruge.

Spidse hagl er eftertragtede, - men efterspørgslen er overdrevet, - er det gode skyderesultater man jagter? - opnås det bedre med andre hagltyper, - vi har ved indkøb hos vores producent valgt at hjemtage de bedste typer...

Hollowpoint hagl, - med hulspids (Dum-dum-hagl): De bedste varianter antager nærmere dobbelt størrelse ved anslag på målet, - dette er en fordel ved jagt.

Velfungerende fabriksfremstillede hollowpointhagl er forholdsvist af nyere dato, - for at få konceptet til at "holde" skal der virklig være tale om kvalitet i produktionen, - billige hollowpoints har ofte; rigtig dårlig funktion.

De mål- og vægtdata der er angivet i vores oversigt, - er fabriksoplysninger. Hagl fra kvalitetsproducenter som F.eks Dynamit Nobel, Haendler & Natermann m.fl, - som regel kun afviger marginelt fra sending til sending, - haglene fra samme LOT har i reglen næsten ingen afvigelser i størrelse og vægt.

Lige til sidst: Vi håndterer hagl, - med "forsigtig" transport, - når vi modtager dem i cartoner fra fabrikken er det i kasser der tåler flere hundrede kilos tryk, - det er for at haglene ikke skal få slået flade sider. Så nytter det altså ikke noget at du ryster dåsen for at høre om der er hagl i dåsen eller måske kaster dåsen rundt. Transportér og håndtér dine hagl som en lagkage...

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·