Søg
Avanceret søgning
 
15-07-2013 08:10:53

Om smøremidler

"Den der smører godt, - kører godt"; siger et gammelt mundheld... MHT brug af smøremidler... til paintball og hardballvåben er kvaliteten afgørende, - man skal ikke nødvendigvis bare drukne sin mekanik i olie.

Smøremidler bruges i mekanik, - hvor man har bevægelige dele, - der gnider imod hinanden. En tynd glat smørefilm holder de gnidende dele seperat fra hinanden. I et luftvåben, - er der Bl.a stempler og "bolte" der bevæger sig i et rør, - der kan f.eks være en o-ring til at styre de bevægelige dele.

Der er 3 generelle typer af olier til mekanisk smøring: Indtrængende-, mineral- og syntetiske olier. En 4 type smøremiddel er fedt (Der fremstilles af olie, - både mineralsk og syntetisk).

Indtrængende olier:
WD-40, Break Free, TriFlow M.fl er mix af opløsningsmidler og mineralsk olie. Tynd nok til at komme ind bag rust til løsning af skruer og bolte. Opløsningsmidlerne i denne type olie er ualmindeligt hård ved gummi, plastic og o-ringe (Nitril, Silicone og Urethan). Denne type olie, - ville du f.eks ikke bruge i din bils gearkasse eller kranklejer på din cykel. Brug af gennemtrængende olie på din paintballmarkør vil ødelægge den ret hurtigt.

Mineralske olier:
F.eks Unique, Gold Cup og Paintball olie fra APP, - fremstillet af råolie fra undergrunden der rafineres. Husk på at denne olie er opstået ved at fosiler er blevet gemt i jordens geotermiske aktiviteter i millioner af år og udsat for påvirkninger af underjordiske gasser og og kogt op af Jordens indre høje varmegrader. Trods rafiering vil mineralsk olie altid være et opkog af 1000´er af molykulære partikler (Irsk stuvning af mange olier).

Rafineret råolie glimrende til mange ting, - mennesket fremstiller: Benzin, Dieselolie, Propangas, motorolier, tjære til veje og tage. Rafinering til disse forskellige processer foregår ved at adskille råolien i molekyler efter størrelse. En tyk motorolie f.eks 40 wt, - indeholder også de langt mindre oliemolekyler fra 0 wt og op til 40 wt.

Ved rafinering af Mineralske olier vil der altid være flygtige olier og de mindste olietyper fordamper og efterlader en stadigt tykkere olie. Ved brug i en paintballmarkør eller et hardballvåben, - vil man opleve at kunne aftøre sorte rander af brugt olie, - idet de hurtige mekaniske bevægelser i våbnene forårsager varme, - der får andre oliemolyker til at brænde og til sidst er der kun noget tykt smelteost-agtigt smøremiddel tilbage, - dette snask vil så tiltrække yderligere snavs og reststoffer, - der vil hobe sig op og være belastende for mekanismen.

Parafin er endnu et affaldsstof man kan finde i råolieprodukter, - det kan ikke fjernes helt fra mineralske olier. Parafin er det hvide stads man bruger som voks på sine; ski, snowboards og surfbrædder. Parafin er også den del af den mineralske olie der gør olie stiv, - når den når et lavt nok frysepunkt. Komponenterne i en gasdreven 6 mm hardball-gun eller en Co2-dreven paintball markør er ved gentagen hurtig skudafgivelse kortvarigt ned på -72° C, - en perfekt metode til at fjerne Parafin fra olien, - det vil nemlig sætte sig som en slags margarine rundt omkring i våbnet.

Mange fabrikanter vedlægger og/eller anbefaler brug af mineralske olier til våben, - dette er udelukkende fordi det er billigt og at de ikke gider at sætte sig ind i smøreforholdene.

Syntetiske olier:
Disse sofistikerede olier kommer ikke fra undergrunden, - det er fremstillet af mennesker med produktspecifikke behov for optimal smøre-evne. Der findes Bl.a syntetiske olier der fremstilles af Glykol og Silicone, - ved at mixe syrer og alkoholer, - kan man fremstille smøremidler der hverken er flygtige eller indeholder parafin. Fordelene er at alle molekylerne har samme fysiske størrelse og der er ingen flygtighed i smøremidlet. Derfor undgåes opstasninger af olier og parafiner. Der er ingen gifstoffer eller opløsningsmidfler når syrerne er ballanceret ud med alkoholerne og derfor er der ingen fysisk nedbrydning af våbenes dele.I de bedre olier mixes ydermere en række additiver og slidsænkende væsker, - som ligeledes er helt giftfrie og ikke påvirker hverken miljø eller våbenets mekanik, det være sig både hårde og bløde dele.

Silicone olier er også syntetisk, - men de producenter som laver "paintballolie" basseret på Silicone tilsætter mineralsk olie for at få olien til at smøre bedre, - hvis du har læst ovenstående så forstår du at dette ikke er nogen god blanding, - ydermere kan man ikke mixe mineralsk siliconeolie med nogle af de sliddæmpende additiver, - der beskytter din mekanik.

Silicone er et fantastisk materiale, - som olie bruges siliconeolie i industrien til f.eks at smøre plasticsstøbeforme før man hælder plastmasse i, - således at plasten slipper formen, - lidt som at smøre en kageform. Siliconebasseret olie tåler meget høje varmegrader, - hvilket ikke er en kvalitet i sig selv ved brug i paintball og hardball våben, - men er perfekt som bremsevæske i f.eks formel 1 biler og som smøre- og hydraulikmiddel i jetfly.

Intet andet sted benyttes siliconeolie som smøremiddel, - dog findes det som smøremiddel til paintball og hardball våben - Nytteløst!

Vores H.M.P. Elektro pneumat olie er et mix af 2 syntetiske ret avancerede olietyper. Den ene olietype er meget filmisk og lægger en ultratynd (0,00127 mm) hinde på alle metaldele, - nærmest umulig at tørre af metal, - med mindre man bruger sprit eller alkohol. Produktet eliminerer friktion selv under mekanisk tryk på flere tons. Den anden syntettsike olietype i dette mix er brugt til Bl.a håndvåben siden 1992.H.M.P. bruges med fordel i stempler på luftvåben, hardballvåben og i de højtydende elektro pneumatiske paintballmarkører.

Paintballproduker er desværre sjældent hvad de giver sig ud for at være, - KC olie er et 100% ærligt produkt. Desværre er kemikeren Dave, - gået på pension og vi leder efter et produkt som er mindst lige så godt, - LiquidFire, Vitamin-O osv er lignende og velfungerende smøremidler som vi også sælger.

KC-olierne udgår, - når lageret ikke rækker længere...

Varenr: OM OLIER

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  ·  Lockdownsalg - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes foran butikken (click-n-collect)  ·  Holdafstand  ·  Peberspray i private hjem  ·   Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Besøg butikken når Coronaen er dampet af  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-   ·   Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·  Peberspray    ·    Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·  Glock gaspistol, pakkeløsning 1.800,-  ·  Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camoflagenet i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·    Kanoner i mange størrelser og typer  ·  Peberspray  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fed og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·