Søg
Avanceret søgning
 
18-11-2014 20:44:43

Om Nightvision

Hvad er en natkikkert?

En natkikkert er IKKE en lysfølsom kikkert, som nogen fejlagtigt tror. En lysfølsom kikkert betyder blot, at objektivet på kikkerten er fremstillet således, at den opfanger mest muligt lys. En natkikkert derimod er udstyret med elektronik, som aktivt omformer/forstærker elektroner mange tusinde gange, så det bliver muligt at se selv i mørke. Dette er ikke muligt med en lysfølsom kikkert.

Natkikkerter benævnes med følgende ord:

  • Natkikkert
  • Nat kikkert
  • Nightvision
  • Night Vision


Da de fleste mennesker ikke har kigget i en natkikkert, er det svært at forestille sig, hvordan "billedet" tager sig ud. Det kan også være svært at bestemme sig for, hvilken natkikkert man skal købe.

Det er vigtigt at vide, at en natkikkert ikke er beregnet til at se langt med. Den er beregnet til at se i mørke. Man skal derfor ikke forvente, at man kan se ligeså langt med en nat kikkert, som man kan med en alm. dagkikkert. Derudover skal man også vide, at selve billedet i nat kikkerten ikke har samme skarphed, som en alm. dagkikkert. "Billedet" i en nat kikkert er monocromt, ofte grønligt skær, - selom der også findes sorth/hvid - visse kan skifte imellem flere farver.

Natkikkerter er delt op i 3 kategorier, som hedder generation 1, gen 2 og gen 3. Der er stor forskel på disse generationer, ligesom der også er stor forskel i prisen blandt de mange modeller.

Generation 1 natkikkerter har ikke samme billedkvalitet, som generation 2 og 3, men er særdeles velegnet til en række opgaver. Vi har valgt de bedste generation 1 natkikkerter, som findes på markedet. De kan bruges på afstande af op til 200 m. Generation 1 natkikkerter blev lavet, da man gerne ville tilbyde denne teknologi til private personer. For ikke så mange år siden var det umuligt for private, at anskaffe sig en ny natkikkert. Dels var prisen meget høj, dels var alle natkikkerter omfattet af den restriktive US export License. Efterhånden som teknologien blev bedre, besluttede man sig for, at lempe på reglerne, og der blev givet mulighed for, at man kunne producere natkikkerter til private. Kvlaitet og holdbarhed er blevet bedre - priserne er blevet bedre, - man udvikler.

Vore generation 2 natkikkerter er natkikkerter af rigtigt god kvalitet. Vores generation 2 natkikkerter har et godt "billede", især set i forhold til prisen. Med vores generation 2 natkikkerter har du mulighed for at se helt op til 700 m. Vi kan nu levere generation 2+ natkikkerter med DEP lysforstærkningstuber. Disse tuber levere den bedste billedkvalitet indenfor generation 2+.

Generation 3 natkikkerter er natkikkerter af bedste kvalitet og med det bedste "billede". Generation 3 natkikkerter er omfattet af US export license, hvorfor disse natkikkerter ikke må sælges til private, men kun til forsvar og andre myndigheder. Enkelte andre virksomheder kan få dispensation til generation 3 natkikkerter. Hvorfor må disse natkikkerter så ikke sælges til private Kort fortalt, så er USA og en række andre lande ikke interesseret i, at de forkerte mennesker får fat i sådan teknologi, derfor er der nogle meget strenge regler på området. Det tager ca. 6-12 måneder før sådan en dispensation kan gives.

Vi har set og solgt nat-udstyr fra militæret, - tidligere kunne man godt gøre en god handel ved at købe brugt militær elektronik, - desværre forholder det sig sådan i dag at brugt militærgrej er "BRUGT OP"...

Alle natkikkerter forstærker eksisterende lys x-antal gange. Det vil sige, at der skal være én eller anden form for lys tilgængelig for at man kan se et "billede" igennem nat kikkerten. Det kan være gadebelysning et stykke væk, måne, stjerner m.m. Vore natkikkerter har imidlertid indbyggede IR, hvorfor det er muligt at se et meget klart billede, selvom der er totalt mørkt. F.eks. hvis man er inde i en bygning. Så aktiveres nat kikkertens IR, hvorefter man meget klart kan se i mørke. Det er dog vigtigt at vide, at nat kikkertens IR har en begrænset rækkeevne. Nat kikkertens IR virker på afstande af op til 150 m.

Bemærk at andre med IR-filtre (Militære kikkerter) og nightvisions vil kunne se din IR lyskilde når denne er tændt.

For at forbedre ydeevnen af vore natkikkerter tilbyder vi vore kunder forskelligt infrarødt udstyr. F.eks. har vi Nite Tracker med et infrarødt filter. Denne håndlygte har 2 millioner candlepower, hvilket er ca. 40 gange stærkere end billygter. Med Nite Tracker forbedre du din nat kikkert betydeligt. Vi har IR-lasermoduler (780, 805, 915 nM) som fungerer som rene spotlights sammenholdt med natkikkerter. En effekt der er svær at forstå, - for selv små lygter har meget stor effekt.

Der findes mange natkikkerter på markedet af ringe kvalitet. Der er mange producenter af natkikkerter, som meget ukritisk roser deres produkter og giver brugeren et falsk indtryk af, hvad nat kikkerten kan. F.eks. kan du nemt komme ud for, at de skriver at en nat kikkert forstærker lyset 35.000x. En natkikkerts lysforstærkelse fortæller ikke i sig selv noget om, hvor god den er. Natkikkertens objektiv og lysforstærknings tube er en meget vigtig del af nat kikkerten, og man kan sagtens komme ud for, at en nat kikkert med 15.000x lysforstærkelse er bedre end en nat kikkert med 35.000x lysforstærkelse.

Gør op med dig selv, hvad du skal bruge den til. Hvis du blot skal bruge den til lidt "sjov", så er det ikke nødvendigt at købe f.eks. en generation 2 nat kikkert. Hvis du derimod skal bruge den til professionel overvågning, så kunne det være en god ide at købe en generation 2 nat kikkert, evt. sammen med noget af vores infrarøde lysudstyr.

Vores generation 1 natkikkerter er fine til de fleste almindelige menneskers formål.

Skal du overvåge et større område, - er natkikkerter med forstørrelse en god idé, - de digitale modeller kan køre og f.eks optage både dag og nat.

Vi håber, at vi med denne lille vejledning, kan give førstegangskøbere en bedre ballast, når de vil købe en nat kikkert. Har du nogle spørgsmål om natkikkerter, er du meget velkommen til at sende os en mail: mail@armsgallery.dk

Advarsler:

  • Restlysforstærkere kan brænde i stykker, - hvis de tændes i kraftigt lys, - F.eks dagslys.
  • Det kunne være fristende at købe et brugt nastsigte og så bruge det til observationer, - her skal man være bekendt med våbenloven (Natsigter kræver en særlig tilladelse).
  • Visse ældre modeller bruger blybatterier, - disse kan ved udsondring afgive giftige stoffer.

Varenr: om Nightvision

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·