Søg
Avanceret søgning
 
25-09-2017 15:42:17

Om lovlige foldeknive

Lovgivningen omkring LOVLIGE FOLDEKNIVE bortfalder pr 1/7-2016

Det vil således ikke være lovligt "bare at have en kniv på sig", - den tidligere regel fra 1986, - om at man altid på alle steder må have en foldekniv uden bladlås med klingelængde under 7 cm bortfalder også. At have kniv på sig indebærer at man har et anerkendelsesværdigt formål med at have en kniv med på offentligt område.

Alle rovdyr er født med klør, - og kniven er menneskets ældste værktøj, - behovet er der dagligt og mange bruger deres negle, - hvor man uden risiko og slid ville kunne bruge en kniv.

Alle knive, - der opfylder et anerkendelsesværdigt formål, - kan fortsat købes, besiddes og anvendes uden tilladelse, - dog er der begrænsninger i, - hvor stor en kniv du må bære kniv i almindelighed på offentligt område.

Knive kan også bruges som våben, - bevar os... Men, - knivens primære funktion er som værktøj; - den forlængede negl der skal; kradse, brække, ridse eller skære. Det er positivt at knivene nu har fået deres egen lov.

Kniven bruges af alle, - og sammenholdt med antallet af knivoverfald og drab, - er den praktiske brug af kniv til dagligdags formål, - i et målestoksforhold med meget lille proportion til vold og ulykker.

Der er i dag, - offentlige områder, - hvor det er helt ulovligt at bære kniv, - f.eks inde på visse institutioner.

Men øvrigt offentlig område, - forholder det sig således at man må; bære, besidde, anvende og transportere alle normale typer knive, - når blot man har et anerkendelsesværdigt formål:

På nuværende tidspunkt, - har vi kun lagt et meget lille udvalg her på vores www. Men vi tilsigter et bredere udvalg i butikken,- hvor vi udstiller et større udvalg af specialknive, - end du på nuværende tidspunkt kan se her.

Visse modeller modificeres eller opbygges af producenten for at passe til lovens krav.

Og, - vi lagerfører som en af få butikker, et udvalg af Victorinox Schweitzerknive med skæfteskaller i alternative materialer og farver (Den klassiske Schweitzerkniv har rødt skæfte), - men vi er leveringsdygtige i palisander, - perlemor, horn og ben, - endvidere findes flere modeller i op til 6 farver, - Bl.a sort og blå.Arms Gallery er ikke tilhænger af, at unge mennesker bærer kniv, - når de går i byen. Men voksne mennesker, - gentlemen M/K, - har da en kniv ved hånden, uanset lejligheden, - desværre skal man så til at væbne sig med en god forklaring.

Gentlemandens festkniv er et smykke og et redskab, - ofte er den ikke særligt stor, - da den ellers vil bule ud i jakkesættet... Den vækker beundring når den findes frem for at løse et problem.

På ferien er kniven et must, - Victorinox´s foldeknive har reddet situationen, for mange mennesker, i en kneben vending og i basis-modellerne er knivsbladet blot et af flere værktøjer.
På skovtur med en flaske vin, - er det da meget rart med en proptrækker.

Vi der arbejder i butik bruger kniven flere gange dagligt og i mange andre fag ville det almindelige arbejde blive udført direkte dårligt uden det rigtige værktøj...

I vores kontakt med kunderne, - hører vi ofte på små anekdoter om praktisk brug af kniven, - skolærerinden der klarer ungernes filtrede snørrebånd på udflugten eller tager hul på de nærmere 30 appelsiner som klassen kan fortære til frugt-tid.

Kontormus og -mænd, - der dagligt fixer småopgaver, - som ellers ville kræve en dyr tekniker, - som har tid i næste uge. Her er kniven og toolet, - langt mere udbredt end man skulle tro.

Visse sportsgrene og fritidsaktiviteter ville være direkte livsfarlige at dyrke uden adgang til kniven som redskab.

Den nye knivlov kom som politikernes reaktion på de seneste års vold og drab, - hvor hovedparten af knivene, - allerede var ulovlige JVNF den gamle lov, hvor kniven på daværende tidspunkt har været del af slagsmål og overfald.

Andre tiltag som; stikprøvekontroller i udvalgte zoner i nattelivet, - strammere strafforhold 7 til 40 dages fængsel, for at bære ulovlig kniv, - vil formentlig ændre de unges holdning til at bære kniv i nattelivet.

Vi andre med legitimt behov for et skærende værktøj, - må så lære at leve med begrænsningerne:

Vi spurgte i sin tid Rigspolitiets Tekniske Afdeling, - om, - hvordan man måler sin kniv, - det skal gøres således:

Svampekniv bladlængde og eksempel på, hvordan man måler knivsblade
Bladlængde: 6,9 cm

Men da denne type knives gamle lov bortfalder er klingemålet fremover ligegyldigt. Knivsbladet skal være foldet helt ud og målestokken skal skubbes hen til skæftets første faste del.

Hvis kniven har et anerkendelsesværdigt formål, - det kunne være svampejagt. Så har følgende ikke noget at sige: Knivbladets længde, - med eller uden lås og om det er en foldekniv eller har et fast blad.

Hvis man ALTID vil have sin kniv i tasken, - så skal den være lovlig 24-7-365, - da skal der være et; anerkendelsesværdigt formål. Har man ikke det, - skal kniven blive liggende på jobbet eller derhjemme.

Obs at der på visse institutioner kan være totalt knivforbud.

MVH

Arms Gallery

Varenr: AGomfoldere

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  ·  Kreditkortknive  ·  Ny lov om Peberspray i private hjem  ·  Kan købes i butikken, medbring Billed-ID  ·  Pebersprays må kun haves i eget hjem  ·  Opbevares uden for rækkevidde af børn  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  Ny lov om knive med mange nye spændende enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Besøg butikken  ·  Demo og brugte våben frasælges  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-  ·  Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 199,-  ·  Børnebuegrej  ·  Peberspray  ·  Visitkortknive  ·  Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·  Glock gaspistol, pakkeløsning 1.400,-  ·  Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern · Pusterørs sæt fra 179,-  ·  Hardball  ·  Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  · Camoflagenet i metermål  · Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  Peberspray  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner  ·  Softair  ·  Lygter  ·  Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr  ·  Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug  ·  Overskudsvarer  ·  Sværd  ·  Sabler  ·  Udlejning af udstyr til teater, film og foto  ·  Vagtudstyr  ·  Håndjern  ·  Værksted  ·  Våbenolie, fed og andre plejemidler  ·  Økser  ·  Leatherman Tools  ·  Heckler & Koch Softair  ·