Søg
Avanceret søgning
 
20-02-2021 11:37:05

BT ?/?-1994 Politiet advarer imod legetøjsvåben

Politifolk advarer mod legetøjs-våben:

* Politifolk advarer mod at gå med legetøjs-våben uden for paintball-banerne: Fyren står på en gade i det indre København. Under højre arm har han en genstand, der på en prik ligner en maskinpistol. Flere har set ham og ringet til politiet, - hans signalement er sendt rundt til områdets patruljevogne. En politibetjent i civil ankommer, sammen med en yngre kolega. Han ser fyren stå med maskinpistolen. "Smid våbnet", råber han og trækker sin egen pistol, parat til at trykke på aftrækkeren.

Maskinpistolen var af plastic - en af de mange våbenefterligninger, der i stigende grad bruges som voksenlegetøj. I dag ved betjenten, der har 15 års erfaring bag sig, stadig ikke helt, hvorfor han IKKE skød: "Der var et eller andet galt, jeg ved ikke, hvad. Måske var det min sjette sans, der advarede mig. Men jeg kunne nøjagtig lige så godt have skudt ham. Det var ikke til at se at det var et rigtigt våben, så jeg havde afsikret min pistol" siger politibetjenten, der ønsker at være anonym.

Han er ikke den eneste der har erfaringer med "legetøjsvåben", der ligner de rigtige...

* Det er Bl.a disse "splatter-våben" og såkaldte soft-air-guns, der liger rigtige våben så meget, at selv garvede politifolk ikke kan se forskel. Det kan komme til at koste menneskeliv, mener en af dem: Politiassistent Halvor Rasmussen, har selv oplevet flere episoder med våbenefterligninger. Han advarer mod at bære våbene synligt. Det kan føre til dødelige misforståelser, når en politibetjent F.eks står over for en våbenmunding og er i tvivl. "De, der går rundt med den slags våben, tager en chance. Vi må advare om at de kan risikere at blive skudt" siger han.

Halvor Rasmussen er bange for, at han eller en kolega kan komme til at skyde en person ved en fejl. "Noget af det værste, vi kan opleve, er at skulle skyde på et andet menneske. Det er en meget alvorlig ting for os. Derfor gør det også ondt at se os hængt ud som skydegale, for det er der altså ikke nogen, der er. Har man først skudt på et andet menneske, bliver man aldrig helt den samme", siger Halvor Rasmussen. Derfor beder han fagbladet Dansk Politi, sit forbund og ledelse om at her er tale om et alvorligt problem. Splatter- og Soft-Air-Guns skal IKKE promeneres offentligt. "MIn personlig mening er i øvrigt, at det er sygt at lege, at man slår hinanden ihjel. Der er vold og drab nok i hverdagen" siger han.

* Ikke for børn: Officielt må de vellignende våbenefterligninger kun sælges til voksne. Ikke alle landets forhandlere overholder dog den regel. Jimmi Schmidt fra Arms Gallery i København fortæller, at plasticvåbene sælges, hver dag: "Man skal være over 18 år for at købe dem her, og vi fortæller, at man ikke må skyde på offentlige steder. Når folk går herfra, får de dem i en plasticpose, så der ikke sker misforståelser.

I USA er der folk der er blevet dræbt, fordi man troede, det var rigtige våben" siger han. Våbenlegetøjet i Arms Gallery koster fra Ca 250,- til 50.000 Kr.

Varenr: BT 1994

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·  Glock gaspistol, pakkeløsning 1.800,-  ·  Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·