Søg
Avanceret søgning
 
20-02-2021 10:37:18

BT 24/4-1997 Bliv Rambo på udsalg.

I det indre København kan man blive bevæbnet til tænderne med vellignende skydevåben fuldt lovligt.

Tungt bevæbnet som en rigtig Rambo kravler jeg op ad trappen til Nybrogade med det "rigtige" isenkram under armene.

I den ene hånd har jeg en Heckler & Kock snigskytteriffel, model PSG 1, med et ordentligt kikkertsigte, som kan ramme en loppe på 100 meters afstand.

Med den anden hånd griber jeg om politiets Heckler & Kock maskinpistol, model MP 5 PWD, og under armen hviler en SIG 550 assaultrifle.

I bæltet sidder en Glock 17, 9 mm pistol i den ene side og en SIG pistol af samme kaliber i den anden.

Jeg er klædt på til en mindre krig og kunne med lethed skyde mig fri af politi under et bankrøveri - hvis det altså var rigtige våben.

Det er det ikke. Men almindelige mennesker har formentlig meget svært ved at se forskel.
Hvis en kontorchef i Statministeriet ovre på den anden side af kanalen har set mig ud af sit vindue pege på ham med mit gevær og kikkertsigte, så har han på brøkdele af et sekund kastet sig ned på gulvet.

Våbenhandlen Arms Gallery holder udsalg og lokker i disse dage kunder til med sine udsalgspriser og løftet om "Våben uden tilladelse".

Tåregasvåben, knaldpistoler, luftgeværer, splatpistoler, store knive og meget mere sælges ud til spotpris i forretningens første udsalg i 25 år.

I en tid hvor røverier mod banker, kiosker og tankstationer er blevet hverdagskost, mærker en forretning som Arms Gallery samtidig en støt stigende interesse for de mange troværdige kopivåben. De går især som varmt brød til unge, der bruger dem til survivel game med enten små, hårde plastickugler eller kugler med maling i, som splatter ud på tøjet, når man rammer.

Men folkene fra Arms Gallery sælger våbnene med god samvittighed. De tror ikke på nogen sammenhæng mellem deres salg og det større antal røverier.

" De fleste, der begår bankrøveri, er så langt ude, at de ikke altid er lige velovervejde, når de gør det. De sidder ikke derhjemme og planlægger først, at nu skal de lige ind i Arms Gallery og købe en pistolattrap inden røveriet.
For de fleste er det tit bare noget med at stikke en pibe i lommen eller have en skotøjsæske under armen, som de siger er en bombe. Eller en billig legetøjspistol fra BR," mener Allan Petersen, ansat i butikken i 5 år.

Våbenhandlen holder sig strengt til reglerne og har desuden et fint samarbejde med politiet, der også af og til aflægger kontrolbesøg i butikken.
Selv om de livagtige kopier af de originale skydevåben ikke er farlige eller i hvert fald ikke dræbende, hvad enten der er tale om luftbøsser, soft-air-guns, knald- eller tåregaspistoler, så skal man være over 18 år for at kunne tage dem med hjem.
Og du læste rigtigt: Tåregasvåben.

"Knald- og gaspistoler kan idag frit købes i Danmark. (Reglerne ændret i år 2000, kræver nu tilladelse) Men ammunition med løse skud til knaldpistolerne kræver tilladelse efter fyrværkeriloven, og gaspatronerne er helt ulovlige", oplyser Allan Petersen.

I forretningens udsalgsliste giver Arms Gallery-folkene i midlertid en guide til, hvor folk frit kan få fat i patronerne.
"Pudsigt nok kan knaldløsskudspatroner erhverves frit i Sverige. Både Knald- og tåregaspatroner kan købes frit i Tyskland," står der.
Men hvorfor det?
"Folk ringer alligevel ustandselig og spørger os, hvor man kan købe, og så kan vi ligeså godt fortælle dem, at der kan man købe dem frit - men det er stadig forbudt at indsmugle dem i Danmark.
Det er simpelthen for at spare os selv for en masse telefonopringninger", forsvarer Allan Petersen det.

Den ægte vare kan man ikke købe i Arms Gallery.
Der skal man til forretningens anden afdeling, Hunters house på Frederiksberg.
Men her er det ikke legetøj, der forhandles, og det er ikke nok bare at være fyldt 18 år. Der skal lidt flere papirer til.

Anders Steincke havde været på besøg i Arms Gallery en dag i April....

Varenr: BT 24.april 1997

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·