Søg
Avanceret søgning
 
15-06-2023 11:40:26

om designet af Dannebrogskniven

Herunder kan du se noget af vores arbejdsprocess og tanker omkring Dannebrogskniven, - som i første moment er skabt for at have en kniv at sælge til vores mange turistkunder som besøger vores butik i deres søgen på en kniv fra Danmark, - vi har naturligvis et lille udvalg af knive og dolke som er fremstillet af danske knivbyggere, - men det sker at den slags kniv er for kostbare - eller måske er så fin at kunden ikke vil gøre brug af kniven, - men blot lade den indgå i en samling af knive, - designet i hvert land han eller hun har besøgt.

Foldekniv med seleskærer og glasknuser dansk design

Nogle af krydstogtsturisterne har lidt samme restriktioner som man har i lufthavnen, - altså er danske dolke og køkkenknive udelukket pga sikkerhedsspørgsmål. Ud over spørgsmål om regler og lovgivning har vi gjort os en del andre tanker omkring knivens design, - der er jo også nogle tekniske rammer og prisen skulle jo heller ikke stikke af.

 

Foldekniv med seleskærer og glasknuser dansk designHer er et udkast fra før vi fik kniven i rød...

Foldekniv med seleskærer og glasknuser dansk designVi finder et gammelt foto af et Dannebrogsflasg og laver en kontur af kniven med viskelæderet i Photoshop.

Foldekniv med seleskærer og glasknuser dansk designHer har vi dimensioneret korsets størrelse ud fra standardmålene på Dannebrog. Længst nede på siden kan du se udgangspunktet for opmåling af Dannebrog, - samt angivelse af de korrekte farver på flaget.

AGS DannebrogsknivHer er vist et par af prototyperne til Dannebrogskniven, - ovnf er fra første prøver og herunder er et billede så vi kunne bestemme os for knivsbladet som bliver det nederste, - altså et blankt traditionelt droppointblad.

Her har knivbyggeren lavet 4 eksempler til valgt af klinge til Dannebrogskniven.

Tantobladet er jo ikke specielt danskt, - så vil man eje en HSR med tantoblad, - så er det bare at bestille en normal HSR med tantoblad.

Danish Design folding knife with clip carscreencrusher beltcutterSå, - det blev denne model, som kommer til salg i butikkerne.

 

Køb af denne kniv kan foregå her i butikken eller ved at bestille den på vores vores www.kniv.dk, klik for direkte link

 

Foldekniv med seleskærer og glasknuser dansk designHer har vi lagt kniven på et af vores skilte, - man kan næsten skimte genspejlingen i skiltets refleksfolie, - at der er flag på Christiansborg, - øverst til højre i billedet.

Christiansborg slots bagside, foto af Kristian 6 febr 2015Knivens design er inspireret af vores udsigt til Københavns tårne, - der på alle flagdage har Dannebrog vajende fra en eller flere flagstænger. Man bliver i godt humør, - når man møder på arbejde med solskin og flag på byens tårne.

AGS Dannebrogskniv

Her ses også et par af de tidlige prototyper, - hurraflaget er sat på for at afgøre om, knivens kors skulle være bølgende eller blot lige, - fabrikken havde det vist lidt trægt, med bølgende kors og slutresultatet er da også blevet bedre, end vi havde håbet.

Danish design knivePå knivens bagside skulle der stå: "Designet og fremstillet i København / Design and assembly in Copenhagen" med lille skrift..

Dannebrog er dimensioneret således:

Danmarks flag Dannebrog

Den officielle røde farve på Dannebrog kaldes normalt bare for dannebrogsrød. Det tekniske navn på farven er pantone 186C (og farven på orlogsflaget er pantone 194C, en kende mørkere).

Pantone 186C svarer i RGB farver til R224 G024 B054 og HEX koden er #E31836.
Pantone 194C svarer i RGB farver til R172 G002 B052 og HEX koden er #AC0234.

I 1833 blev det forbudt private mennesker at flage, og forbudet blev først ophævet 1854. I de nationalt begejstrede år 1848-50 flagede befolkningen imidlertid med Dannebrog i udstrakt grad. Danskerne hejser stadig flaget ved deres huse og fx i kolonihaven ved festlige både familiære og officielle lejligheder og pynter juletræet med små dannebrogsflag... Og nu kan man altså også have en køn foldekniv i lommen!

Vi plejer at fejre visse flagdage med et særligt tilbud på Dannebrogskniven bl.a på Valdemarsdag


Ny Knivlov 2016

Varenr: AGS Dannebrog

Se andre produkter fra samme mærke

Velkommen til Arms Gallery´s nye web-katalog  ·  vi leverer dag til dag med GLS  ·  forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  ·  Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·  Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball  ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-  ·  Hardball  ·  Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  ·  Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto  ·  Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·