Søg
Avanceret søgning
 
17-12-2019 16:09:57

Test stationen - Paintball-laboratoriet

Kuglerne hjemtages i airconditioned (AC) containers, - hvilket bevirker at de holder længere og at kuglerne ikke er ødelagt på vej fra fabrikken. Kuglerne sevne til genopretning er langt bedre - når containeren er AC, - vi har set kolleger i branchen begræde at hele containere af kugler er smeltet sammen, fordi contaieren har stået oven på et 65° varmt maskinrum.

Paintballs opfører sig i reglen som frossent vand ved +8° - hvilket også ødelægger de fleste kugler, - så stabil transport, er vigtig.

Airconditioned container 40 fods

Når containeren ankommer til rampen, - ser vi efter at plumpen er intakt, - at containeren ikke har været åben.

Verdens bedste paintballs

Oven på pallerne har vores fabrikant lagt en lille sladrehank, - en lille mekanisk dåse, - som indeholder en rulle papir med blyant der er styret af et thermometer, - evt afvigelser fra de 21° temp som AC-på containeren er indstillet på, - kan medøfre at kuglerne har lidt skade under transporten, - i tilfælde af ødelagt kugler, - har man tegnet en forsikring.

1 star paintballs klar til testskydning

Kasserne inspiseres og efterses, - de skal jo ikke bare kunne holde til at komme ind på vores lager, - de skal tåle håndtering af både os, - transportpersonel der kører kuglerne hen til banerne og den håndtering som måtte være nødvednig ude på paintballbanen eller henne i forretningen der sælger vores paintballs.

Vi eftersér at kassernes limning holder i hjørnerne og at pappet ikke er for blødt, - vores paintball-kasser laves af genbrugscarton, - og kvaliteten af pap svinger også med kvalitet og type af kugler, - f.eks er de finere kugler også sendt i stærkere/kraftigere og pænere cartoner.

Kuglerne står i lap på op til 12 cartoner på pallerne, - dette giver et nedadrettet tryk på kasserne med op til 80 kilo, -

Kuglekassen sættes på vægten, - der herpå nulstilles, - og et af firmaets overvægtige herrer stiller sig op på kassen og vrikker lidt - tåler kassen dette er den også egnet til transport.

Kuglerne afklimatiseres og vi åbner samt tester alle ankommende batches, - da kuglerne efter lufttryk og pakkemetode godt kan have lidt flade sider, - lader vi dem genoprette, - det kan tage mellem 10 minutter og 10 timer.

Vi mærker efter om kuglerne er glatte og let fugtige, - på fabrikken pustes en olietåge ned i poserne, - så kuglerne ikke smelter sammen. Man mærker også efter om der er skæve faconer.

Pose med paintball, hvor der er fugt på indersiden

Her kan man se lidt af olien på indersiden af posen, - denne kan godt have en svag men transparent farve i skallens farver, - men når kuglerne er knækket i posen, - er den fugtige farve ikke gennemsigtig, - men en mere tæt og tyk konsistens.

Vi tester størrelse og facon, - på kuglerne, - ovnf ser du kugler i kalibrene; .68 / .50 / .43 / .236

Her ses en typisk ballsizer, - hvor man kan vende og dreje kuglerne i de forsk størrelser huller, - vi bruger også skydelærer og mikrometerskruer.

Test af Field paintballs på stof

Her har vi hamret 10 x Grøn Field og 10 x Orange Field ud på et tørklæde med flere typer af stramt og løst bommulds væv, - det er efterladt i solen, - så vi kan se, - fordampningen og afprøve, - hvor godt resterne sidder fast.

Hånd med paintballs under droptest

Vi laver en droptest af kuglerne fra vores rampe, - droppet bliver ens og vi rammer ned i en ujævn asfaltflade fra en højde der er over normal for denne testtype, - men den er sammenlignelig med tests vi har foretaget siden 2004.

håndfuld paintballs før droptest

Alle batches gennemgår flere tests, - vi kaster, skyder, knækker og snitter i kuglerne.

Hånd med paintballs under droptest

3 meter ned...

knækket paintball kugle til drooptest

Kuglerne knækkes også på skrivebordet...

Når paintballkuglen splatter på jorden - test

Her er det 4-STAR-CUSTOM-FIELD kugle som efterlader en våd plet og en hvid plet af opasitetsmaterialet Titaniumdioxid.

Men på asfalten ved rampen og de planker vi skyder på, - kan vi i løbet af nogle dage se om kuglerne gør som de plejer eller om der er ændret på kuglernes indhold.

Arms Gallery tester paintballs

Her er det en bio-fill FIELD, - som er revnet og har tabt vådstoffet (PEG) som ligger som en fugtig hinde omkring kuglen.

På testen ovnf er det ens 2 kugler - lavet efter gammeldags opskrift, - skallen er af griseskindsgelat, det våde som er sevet op til 10 cm ud til siderne er polyethylenglukol (medicinsk peg), det hvide oppasitetsmateriale er titaniumdioxid, - som det ses er det gule farvestof opløst og udvasket, der er efterladt en hvid klat.

I butikken pakkes hvert batch i 4 afdelinger, - hver pakke mærkes med batch og leverancenummer, - og gemmes under 4 forskellige klimatiske ekstremer, - som vi ved er usundt for paintballs, - samt på vores kuglelager.

  • Direkte på kontorets betongulv
  • Oven på radiatoren
  • I fryseren
  • I mesters bil
  • På lageret

Torturtesten er langtrukken og findes af og til frem, - bl.a kan vi hjælpe kunder der klager med at påvise evt fejl i deres opbevaring, - eller se om kuglerne generelt nedbrydes hurtigere end normalt, - eller om kuglerne har været udsat for extremer, - om det kun er kundens kugler der er problematisk, - eller om det er et helt batch der degenererer.

Paintball på testlab fra fryseren frosne kugler

Vi er nøjsomme og efter testen, kender vi vores kugler ud og ind, - vi ved, - hvilke kugler der er skøre og hvilke der er hårde, - varierer i størrelse osv.

Hvis der i en ankommet sending, er kugler, som ikke lever op til det fabrikken lover, - går de retur, - vi er helst helt fri for, at sælge underlødige paintballs.

Testen fortsætter:

Arms Gallery tester paintballs

Godt smattet, - men hvor de almindelige paintballs bliver til en art stivnet kage eller en form af tapetklister, - foreskommer denne Field-kugle at blive lidt glasuragtig.

Arms Gallery tester paintballs

Her har vi rystet vore test-stof, - det efterladte farvestof, er en meget blød substans, - der forekommer ikke nogen ophærdning af farvestoffet selv efter 3,5 dags test.

Vi håber at vores kunder vælger at købe kugler efter det formål de måtte have med paintballs, - en 5-stjernet sportskugle er f.eks ikke egnet til udlejning.

Vi forventer at vores kunder tester og efterser, at de kugler de modtager er hele og i orden, - har man købt kugler af en lidt bedre kvalitet end det, der sælges som økonomikugler (Field og opad), - og måtte der være noget galt med disse, - bedes det meldt tilbage senest 3 dage efter modtagelsen, - vi har brug for så meget data som muligt, for at sætte en reklamation i værk, - bedre kugler kan nedgraderes eller ombyttes.

Arms Gallery tester paintballs

Her er der droptestet en sensommer onsdag

Arms Gallery tester paintballs

Og her er samme sted 4 dage senere

Arms Gallery tester paintballs

Her har vi trådt på en grøn Field...

Arms Gallery tester paintballs

Og sat os for at pille lidt i farvestoffet, - man kan godt mærke forskel på farvestoffet i gode og dårlige kugler, - der er kugler der nærmest er som modelervoks inden i og de er ikke særligt godt at spille paintball med.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

Vi skærer hul på kuglerne og hælder fyldet op i drikkevand og ser om det skiller sig, - hvilke farver der bundfalder og om der er en masse der flyder ovenpå.

Det er klart - at posten kommer med pakker, - myndighederne skal have hjælp med en sag - bedst som man står i paintballsnask op over begge albuer.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

Når vi har testet fyldet og ladet det sidde forskellige steder bl.a på nogle opretstående planker udendørs, - vil vi teste om farven har indvirkning på materiellet, - her er det 4 typer kugler som testes på 2 masker (V-Force Armor Field) med Eco-fill-kugler med røde og gule fyldfarver.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

Her 2 masker farvet til med Tippmann Combat, Dark Sports og GI 1-star paintballs med HHV gult og rødt fyld. Der er også kommet farvestof op imellem maskens ramme og ind på bagsiden af glasset, - her står maskerne ude i solen et par dage, - før vi vasker farven af med almindelig postevand. Her ved vi fra tidligere at den lysere af de røde farver vil vaske ud og blive mere pink i det.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

For at sikre at vi kommer ind i alle kroge affyres kuglerne på 2-3 centimeters afstand med 300 fps. Også fra maskens bagside, - vi vil have farvekorn ind, de samme steder, som de kommer, ude på banerne.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

Laboratorieklud indsmurt i rødt smat, - vi ser først på - hvor meget farve der pulveriserer og falder af, af sig selv. Er der en rest ser vi om denne går af, i første eller anden vask.

Arms Gallery www.paintball.dk teststationen for paintballs kontrol af fyld

Her tester vi et blodrødt fyld, - kuglens skal er chokoladefarvet og fyldet er lidt grynet og minder om jordbærsyltetøj, - den holder farven og er smattet før den bliver mere grynet i konsistensen over et par dage.

Ud over at teste kuglerne størrelse, ensartethed, evne til at knække, - vil vi også vide noget om kuglernes evne, til at vaske ud med dug og regn, man kan se vores test på et halstørklædet, fingre og asfalt længere oppe, - men herunder vil vi vise en af de testes vi laver, på kuglernes evne til at "vaske ud", - resultatterne har været svingende igennem årene, - men som det kan ses herunder, - er vores Paintballs rene, - de sviner ikke og de dræber ikke græsset.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Her ses kuglerne lagt klar til at blive splattet ud. Testplanken er en Ivar 50 x 50 cm hylde fra Ikea.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Field med skal i 2 nuancer af Orange

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Field med skal i 2 nuancer af Blå

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturenField med skal i 2 nuancer af Grøn

Paintballs testet på paintballdragt af polycotton
Her er det orange kugler som smattes ud på en paintball heldragt, - vi bruger hele dragten, som får plads til alle kugler i en sending, - herpå vaskes dragten i koldt vand uden vaskepulver, - vi kontrolleerer at farven vasker ud.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Her er testen gået ud over et par bukser med flere lysere nuancer stof, - alle kugletypers fyld er smurt ud på stoffet der, bagefter har ligget i direkte sollys et par timer, - efterfølgende er alle kuglefarverne vasket ud i første vask.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
GI 1-star med grønt fyld

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
1-star kugler med skal af 2 nuancer af gul, med gult fyld

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen1-1-star kugler med skal af 2 nuancer af orange, med orange fyld

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Så, er alle kuglerne knækket på fyrretræshylden


Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Hylden er rejst op. Alle kugletyper i containeren bliver testet, - her er et billede ca 1 time efter at testkuglern er knækket, - bemærk at Field, længst til venstre har et tyndere fyld, - det er normalt.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Efter et par dage, ser testhylden sådan her ud. Duggen vasker kuglerne godt ud.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Og efter et regnvejr, - er meget af farven vasket af og ned i græsset. Bemærk her at Field-kuglerne (de 3 længst til højre) efterlader et klassisk hvidt spor efter opassitetsmaterialet Titaniumdioxid. Dette materiale er med til at sikre at kuglens fyld ikke bare er gennemsigtigt som saftevand, - og Titaniumdioxidet er neutralt i kuglen og bundfalder ikke. Det reagerer heller ikke med skallen eller det våde i kuglen som i dette tilfælde er PEG (Poly Ethylen Glukol) som også bruges i apotekervarer.

Paintballs hastigehdstester, chronograf med dopplerradar
Chronografen måler både udgangshastighed og antal skud pr sekund (ROF).

Intet græs døde under denne test, - men det sker at vi får prøver på kugler som blot ligger i græsset uden at være smattet og alligevel formår at dræbe en hel stor græsplante, - dette skyldes ofte at kaglende indeholder majsstivelse, - et stof vi forsøger at undgå i vores kugler, - fordi det sætter sig fast i masker, guns, på dragter og selve banerne.

Arms Gallery tester alle ankomne paintballs, vi vil vide, hvad der er i og, hvordan de opfører sig i naturen
Det er aldrig kedeligt at teste paintballs, - det er en pauseopgave, at gå og nusse med kuglerne, - mærke op, - dokumentere, pakke i poser, prøveskyde etc..

Her har vi været ude at skyde med en lidt skæv kugle, - vi hælder dem ud på en bakke:

Paintball testes når de ankommer til vores lager
Der er 500 kugler på billedet. Nogle af de mest skæve kugler er lagt ud på servietten, - man kan godt se at de er lidt aflange. Nederst i billedet har vi lagt 2 labre larver og et orange lakridsæg fra Haribo. Nok er nogle af kuglerne skæve, - men de er ikke som lakridsæg, - sådan som kunden hævder. Kan paintballkuglerne affyres i en Tippmann FT12?

Paintball testes når de ankommer til vores lager
Her skyder vi med de orange kugler fra bakken ovnf, Tippmann FT12. Vi affyrer 2000 skud imod dette træ på 35 meterst afstand, - langt hovedparten af kuglerne rammer træet og ikke en eneste af kuglerne knækkede i farvemarkøren.

Paintball laboratoriet , vi vejer paintballammunitionen med krudtvægten
Vi vejer kuglerne stikprøvevis, - sammenligner vægten inden for samme Batch. Vægten vil naturligvis ændre sig fra Batch til Batch, - men her har vi udtaget nogle prøver fra samme sending:

  • 3-Star Cabon 3,145 gram
  • Field 3,365 gram
  • Frostbite 3,03 gram
  • 1-Star 3,315 gram

Jo finere produktionen er afstemt og finere kugler man producerer, - desto mere ensartet produkt.Paintball laboratoriet , vi vejer paintballammunitionen med krudtvægten

Paintball testet for the lov eof the game
Vi har arbejdet med splatter, paintball, kært barn, mange navne... siden midten af 80´erne, - vi ser splat overalt, - her er det et plankværk i Hamborg, - hvor der var sat et kæmpe plankeværk op ved en byggeplads, - meterhøje splathjerter. Play it safe!

Varenr: Paintballtester

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·