Modelvåben uden tilladelse

Effekter til dekorationsformål: Vores; modelvåben, - håndgranater, læderetuier, piske, ophæng, modelpatroner, knive, brevknive, sværd mm er alle fremstillet til dekorationsformål.

Der er ikke tale om byggesæt.

Disse velligende modelvåben er produceret i bl.a støbt i zink eller letmetal (ZAMAK en legering af; Zink, Aluminium, MAgnesium og Kobber ) og er beregnet til pynt, udsmykning, dekorationsformål m.m. men kan også bruges som rekvisitter på film, teater eller en udklædningsfest.

På modelvåben med dele og komponenter af træ, - er der tale om rigtigt træ som udvælges og skæres på fabrikkens eget savværk. Vi kalder træsorten; Spansk Åndenød; det er et fup-ord for "ukendt træsort" på lige fod med Cigarkassetræ etc. Når der står trælignende plastic, - så er den god nok, - der er tale om brunt plast.

Våben i naturlig størrelse, - mekanikken fungerer til dekorationsbrug, den er ikke særlig holdbar - tåler ikke tørskydning, - kan blive ødelagt af at blive spændt og skudt af.

Alle modelvåben kan købes uden våbentilladelse. (Kan ikke skyde hverken med skarpt eller løsskud).

Det er svært at lave overfladebehandling på det materiale som modelvåbnene er fremstillet af, - men fabrikken har fundet en OK løsning. Man skal dog passe på ikke at skramle for meget rundt med modelvåben generelt idet at overfladen vil kunne tage skade uanset type og model.

På visse modeller er overfladen lavet som patina, - med let anløbne overflader for at våbnene ikke skal tage sig FOR nye ud og det er ikke alle våben der tager sig 100% ens ud. Ser man på gamle våben vil de overfladebehandling til trods, - også have præg af brug.

Alle modelvåben kan købes uden våbentilladelse. (Kan ikke skyde - hverken med skarpt eller løse skud).

Håndgranaterne er IKKE øvelsesgranater og tåler ikke at blive kastet med.

Piske er fine som en del af et kostume eller at hænge på væggen, - hvis man vil have rigtige piske skal man forvente noget højere priser, for at få en kvalitet der er egnet til at piske med.

Modelvåben (pistoler, revolvere, rifler, geværer, sværd osv) er kun fremstillet til dekorationsbrug, - de går i stykker af hårdhændet brug.

Sværd og knive i vores program er ikke fremstillet til at fægte med. Klingerne er støbt kan ved hårdhændet brug knække eller falde af. Brevknivene fungerer fint til formålet.

Hjelme til dekoration, yder ingen beskyttelse.

Kanonerne kan desværre ikke skyde. Stel og hjul til kanoner laves fortrinsvist af plastic, - på ældre og udgående modeller er visse dele af træ. Visse kanoner leveres med hjulene afmonteret, - disse er lette at sætte på.

Ophæng og beslag har sine begrænsninger i forbindelse med den vægt de kan holde. Til nogle beslag medfølger skruer og plugs, - ved ophæng kan der være brug for andre skruer og bedre plugs. Samuraisværdsstandere til 1 eller flere sværd er af MDF eller rigtigt træ.

Patroner til dekoration passer sjældent i noget våben, - den kan have facon som en original patron, - men består udelukkende af metal, støbt eller drejet ud i et stykke metal.

Træsorter der benyttes hovedsagligt Pine (Fyrretræ) og i mindre udstrækning Sycamore (Europæisk Ahorn).

Økser og Hellebarder til dekorationsformål har tungere og tykkere hoveder end normale arbejdsøkser og øksehovederne er sikret med et lille søm eller skrue, - og er således ikke egnet til nogen form for arbejde. Når hovedet ikke er kilet fast på traditionel vis og hovedets metal er helt uegnet til praktisk brug, er dette et tydeligt signal om, at der er tale om dekorationsgenstande. Hvis man vil undgå at øksehoveder opleves "løse" kan de let kiles bedre fast med en lille kile af plast eller træ.