Ny Knivlov 2016

Tidligere, frem til 2016, var det lovligt at bære ulåst foldekniv med max 7 cm bladlængde på på offentligt område. Denne regel er bortfaldet.

Udvalget af specialknive og værktøjer er større i butikken end her på vores www. Vi vil prøve at lægge alle vores knive på dette webkatalog, - siden opdateres løbende.

Bemærk at der på visse offentlige områder, - slet ikke må bæres kniv, - dette gælder Bl.a ungdomsinstitutioner, skoler m.fl. og at målet med ny knivlov er, at de der skal bruge kniv til helt almindelige dagligdags formål, - får mulighed for dette.

Og at De, der ikke har noget anerkendelsesværdigt formål med at bære kniv, - skal lade kniven bliven derhjemme.

Lovgivninger ændres og tolkes. Blot fordi en kniv er købt på lovlig vis, - er det ikke ensbetydende med at kniven er lovlig dags dato, - endvidere lovlig at bære på offentligt område.

Har man købt en kniv som var lovlig på et tidligere tidspunkt, - er det ikke nødvendigvis en lovlig kniv dags dato. Man kan bl.a følge med her www.RETSINFORMATION.dk

Straffen for at bære kniv på offentligt område uden et anerkendelsesværdigt formål kan blive bøde eller 8 - 40 dages fængsel.

Ulovlige og særligt farlige knive kan give op imod 2 års fængsel.

(Butterflys, Neckknifes, Springknive, Kårdestokke og lign, kræver som hidtil en særlig tilladelse).