Alle kan lære at skyde med luftvåben. Hvis du kan håndtere et luftvåben, kan du håndtere alle typer af våben.
Luftvåben er således den bedste introduktion til en hel verden af våben og skydning, for dig selv og dine efterkommere. Mange bliver så fascineret af skydning med luft, – at de ikke kommer videre – men det er blot et godt grundlag for skydningen.
Omvendt er træning af aftræk, sigte og vejrtrækning – meget vigtig, når man er en dygtig sports- eller jagtskytte.
Denne træning får du bedst når du skyder med luftpistol, – eller luftriffel.
Nogle skal have et sted at starte, – andre et sted at slutte deres liv med skydning og midt imellem kan alle kun blive bedre, – det er jo egentlig det du gerne vil.
Både jægere og sportsskytter vil opleve en verden til forskel fra deres traditionelle skydning, – når de har trænet 10-20 minutter om dagen med et luftvåben, der matcher deres konkurrence eller jagtvåben, – hvor kun 3 ting tæller: træning, træning og træning.
Skal dit barn lære om ansvar og skydning, – så starter man med en juniorluftriffel, – som Evt. tilpasses den unge skytte, – så han/hun har glæde af det samme gevær i en årrække (Pænt tilpassede geværer tages gerne i bytte når man skal bytte sig til en større størrelse).
En dag kommer Junior med et kørekort og beder om dine bilnøgler og en tusse til benzin, – da er det alt for sent at lære junior at ramme plet.
Præcisionsskydning f.eks med luftgevær er måske lige så vigtigt for dit barn som at lære at sy, tegne og klippe lige efter en streg.
Når junior fylder 16 år – må hun eller han med forældretilladelse spille paintball og andre survivalgames-spil, – både for sjov og som sport på godkendte baner, – det du lærer fra dig, hjemme i kravlegården om sikkerhed – lægger sig på ryggraden og vil sikre at junior og andre ikke kommer galt afsted når de skal dyrke skydesport, – også, – hvis man f.eks skal skyde konkurrence med riffel og revolver i en skytteklub.
Når du er stram i det med brug af luftvåben, – så kommer det til gavn når barnet vokser op med og skal bruge andre våbentyper, – og det er hjemme og i sikre rammer at børnene lærer at:
- Holde fingeren fra aftrækkeren til der skal skydes.
- At efterse om våbnet er ladt.
- Altid at pege i en sikker retning.
- At man uden at tænke over det, viser at våbnet er tomt.
- Ved at lade våbnets åbning være vist og bære våbnet i rammen.
- At man ikke piller ved våbnet når andre er fremme og markere/skifte sine skydemål.
- At man bliver bagved skytten.
- At beskyttelsesbriller virker bedst når man har dem på.
– er med til at barnet er en af dem der “kan finde ud af det”.
Pas på kugler der kommer retur, – rammer man en hård overflade kan kuglerne komme retur, – hjemme bruger vi en selvklæbende og selvmarkerende skive kaldet “Shoo-n-C”” – det er sort kalk på grønt papir, – den sidder i låget på skraldebøtten der vinklen 45° med en pind, – skiven markeres og kuglerne hopper ned i skraldespanden. Skyder man balloner, dåser, smølfer og skydeskiver har man briller på.
Man skyder KUN på privat område (hvor posten ikke kommer) og selvom juniorluftvåben forekommer lidt legetøjsagtige, – så er de omfattet af våbenloven og de må ikke komme med i skole eller lign dumt, – det koster bøde/straf og muligheden for skader er nærliggende.
Vores værksted kan både hjælpe med tilpasningen af skæftet, – sådan at geværet kan vokse med den unge skytte, – endvidere kan vores dygtige våbenmekanikere servicere og reparere dine luftvåben.
Våbenværksted og bøssemageri:
Hunters House A/S
H. C. ørstedsvej 7 B,
1879 Frederiksberg C.