Søg
Avanceret søgning
 
30-12-2020 11:59:28

Mark II Gerber

Gerbers legendariske Fremmedlegionær kniv, - "model stor" er en klassisk arbejdskniv, først introduceret i 1966. Brugt af de amerikanske soldater i Vietnamkrigen og andre krigszoner igennem 50 år.
Kniven er ikke altid på lager, - men hjemtages gerne. For samlere fordres blankvåbentilladelse og foto-ID. Jægere bestiller med Jagttegn og foto-ID. Brugere som har et anerkendelsesværdigt formål, med at eje denne knivtype, kan købe den uden tilladelse.

Mark II er fremstillet første gang i 1966, - som overlevelses- og militærkniv, - har Bl.a være brugt til et hav af praktiske militær- og værktøjsfunktioner, - bl.a minesøgning og affang ved jagt oma.

Den pensionerede US Army Kaptajn Bud Holzman (tjenestegjorde under 101st Airborne Div, landsat i Normadiet WW2) - finder inspiration i det romerske Gladius-sværd, - og den engelske Fairbairn-Sykes Commandokniv. Kniven er et ikon og ligger lige efter Ka-Bar´s USMC knive i udbredelse.

Kniven var i større produktion fra 1967 til år 2000, - derpå lavede man knapt 1500 stk 2002, - derpå holdt modellen en pause til 2008, - hvor kniven igen blev en fast del af Gerbers sortiment.


Spidsen har god styrke, - men den er hverken egnet som brækjern eller særligt god til at stemme træ med, - men spidsen fungerer fint som bor og hele klingen er fantastisk som spydspids, - i en survivalfunktion fåes det næppe bedre og vildsvinejægeren laver ikke fejlkøb med denne model idet Mark 2 er perfekt på en "Saufeder".

Den oprindelige model var i glashårdt 440C-stål, - der var sårbart for knæk, - men til gengæld var kendt for at holde skæret i lang tid. Kniven er oprindeligt med helt glat ægg, - men forhandlere af militærudstyr til de amerikanske soldater syntes at kniven var lidt for farlig, - så AL Mar der dengang arbejdede for Gerber, - tilførte savtakerne i siden for at kniven også kunne bruges til andre formål end dem der var tænkt ind i kniven fra start af. Serration var ret nyt og det gjorde Bud Holzmans design lidt smartere, unikt og let genkendeligt, - dengang var toppen af savtakkerne spidse, - men på denne nye udgave af Mark II er serration skarp og perfekt F.eks til tovværk, - selv kraftige tampe klares i et snit, - til mindre liner og barduner er denne type serration nærmest selvsøgende og skærer med et svirp. En klar forbedring i forhold til den oprindelige model.

Disse nye knive er lidt mindre hårde, - og fremstillet i rigtigt fint 420 High Carbon Stainless Steel, - er oxyderet refleksfri på de store flader, - let flammende militær finish (Matsort), - ægg og serration er opsat til cirka 80% af højglans.Cirka 17 cm dobbeltægget 440HC blad med sort refleksfri overflade med blød indsnævring og savtakker på begge sider af bladet.

Det ene af knivens skær kan med fordel ændres, - f.eks til en 25° æg, - som er mere egnet til at stemme og skære groft med, - på modsatte side beholdes fabriks-æggen, - til normalt snittebrug, - og det har et fantastisk værktøj, - uanset om du er på rafting, klatretur - eller blot på hajk ude i den store Verden.


Knivens kæfte er støbt af kraftig specialaluminium der er elektrostatbehandlet med sort epoxy.

Endestykket af grebet har et gennemboret hul til at fæste en håndledsrem, - eller til brug for et stykke paracord, - når knives fastgøres på stage.


Kraftig Corduraskede med besnøring.

Skede af ballistisk nylon (Cordura), - plastskede indlagt; denne sikrer at spidsen ikke kommed ud igennem Cordura´en, - kan bæres som almindelig kniv i bælte, - eller brug bagsiden af skeden der er forberedt til indflet i M.O.L.L.E.

Gerber Mark II kniv der er designet til de værste strabadser og som har bevist at den kan tåle at blive brugt, - og lidt til...

Teknisk data:

 • Totallængde: 30 cm
 • Klingelængde: 17 cm
 • Klingebredde: 22,6 mm, som langsomt snævrer ind i en spids.
 • Tykkelse: Knivens bryst er 6 mm tykt, - snævrer ind til cirka 5,6 mm hele vejen ud af klingen.
 • Vægt: Kniv 220 gram, - med skede og rem totalvægt 348 gram.
 • Stål type: 420HC

Du har set kniven (Mark II) i film:

Under Siege med Steven Seagal, - Chief Ryback fravrister "skibs-napperen" William Strannix den klassiske legionærkniv Gerber Mark II og planter den i panden på Stranix, før han kører ham ind i et radarkonsol med hovedet først.

Mad Max 2 - The Road Warrior fra 1981. Max Rockatansky aka Mad Max (Mel Gibson) har kniven, - og bruger den bl.a da han finder "flyvemaskinen" (Gyrokoptoren), - her overfaldes han af flyvemaskinens pilot der er løbet tør for benzin og vil have Mad Max´s tanke.

Aliens - Bishop (androiden) kører en knivrutine i kantinen, - ved at lægge hånden oven på, en af den andre besætningsmedlemmers hånd, - og sætte Gerber Mark II kniven, - imellem fingrene.

Superman - Man of steel fra 2013, - Colonel Nathan Hardy (Christopher Meloni), bruger en Gerber Mark II, i et forsøg på at overrumple Kryptonian lieutenant Faora Hu-UI, before Superman bryder ind.

Captain America - The Winter Soldier fra 2014, - har en scene, hvor Winter Soldier angriber og er i kamp med Captain America.

Vi regner med at kunne præsentere alle de 6 klassiske knive i denne serie:

 • Guardian I
 • Guardian II
 • Mark I (Senere, kortere variant, 12 cm klinge, støvlekniv, uden takker)
 • Mark II √
 • Commando I
 • Commando II

Bud Holzmans tegning, af den oprindelige Gerber-Mark-II-initial-design.
Arbejdstegning: Gerber-Mark-II-designtegning.

Spar
33%

Varenr: GER2201874
Før: 2.099,-  Nu: 1.399,-  +

Se andre produkter fra samme mærke

Gerber

Læs mere
 

Velkommen til Arms Gallery´s web-katalog  - vi leverer dag til dag med GLS - forudbestilte varer kan hentes i eller foran butikken (click-n-collect)  ·  Hold afstand  ·  Kraftig luftpistol (212 m/sek) 1.499,-  ·  GI Sportz Paintball  ·  Nite Core lygter  · Enhåndsbetjente foldeknivsmodeller og masser af klassikere er tilbage  ·  Kraftige luftvåben uden våbentilladelse  ·   Svampeknive  ·  Tools fra 99,-   ·   Tippmann  ·  Knive fra 49,-  ·  Kvalitets air-soft-guns kit fra 999,-  ·  Paintball  ·  Empire Paintball ·  Handsker fra 149,-  ·  Rigtige beskyttelsesmasker fra 299,-  ·  Børnebuegrej  ·   Paintball komplet kit til 2 personer Før 1.998,- Nu kun 1.666,-  ·   Lovlige 4,5 mm luftvåben  ·  Luftpistoler  ·  Luftrifler  ·  Håndjern   ·   Pusterørs sæt fra 179,-   ·   Hardball   ·   Åbent alle hverdage fra 11 - 18 og lørdage fra 11 - 14 (Lukket søn- og helligdage)  ·  Buegrej til private, ryttere, eventfirmaer, jægere og fiskeri  ·  Camouflage net i metermål  · Warrior Assault Systems  ·  Airsoft Specialist  ·  Taktisk udstyr, bælter, tasker, lommer, veste, lygter, specialværktøjer  ·  Kanoner i mange størrelser og typer  ·  1000 knive udstillet i butikken  ·  LaserTag------*, professionelt udstyr til udlånsbrug på baner  ·  BowTag udstyr til skoler, fritidshjem, eventfirmaer, skydebaner   ·   Softair   ·   Lygter   ·   Beskyttelsesmasker og andet sikkerhedsudstyr   ·   Stokke til vandring, spadseretur og kirkebrug   ·   Overskudsvarer   ·   Sværd   ·   Sabler   ·   Udlejning af udstyr til teater, film og foto   ·   Vagtudstyr   ·   Håndjern   ·   Værksted   ·   Våbenolie, fedt og andre plejemidler   ·   Økser   ·   Leatherman Tools   ·   Heckler & Koch Softair   ·   Knive   ·   Colt   ·   Ruger   ·   Walther   ·   Smith & Wesson   ·   Swissarms   ·   JT paintball   ·   NiteCore   ·   Peberspray imod særlig våbentilladelse  ·  Elite Force  ·